Singapur merkezli karma dövüş sanatları (MMA) teşviği ONE Championship ve Japon PR firması Dentsu, Razer ve Singapur merkezli telekom şirketi Singtel Group‘un desteğiyle ONE eSports adlı rekabetçi oyun serisi için bir araya geliyor.

Gelecek yıl başlaması planlanan çok oyunlu seri Asya boyunca düzenlenecek ONE Championship MMA etkinlikleriyle birlikte gerçekleşecek. ONE eSports, etkinliklerin yanı sıra belgesellerden, video blog ve reality show’lara farklı oyun içerikleri üretecek.

“Asya’daki dövüş sanatları ve oyun hayranları arasında doğal bir bağ görüyoruz ve bunu çağımızın canlı sporlarının Asya’daki evinde bir araya getirmek bizim için bir fırsat” diyor ONE Championship CEO’su Chatri Sityodtong. “ONE Championship, markasının sahip olduğu büyük ölçekli yapım, canlı yayın imkanları, birinci sınıf özgün içerik üretimi, global medya dağıtımı, hikaye anlatma ustalığı ve pazarlama tecrübesini ONE eSports’a aktarmak için gece gündüz çalışıyor.”

Haber Malezya hükümetinin ülkenin espor sektörünü geliştirmek için 2019 bütçesinden 10 milyon Malezya Ringgiti (2.4 milyon $) tahsis etmesinden sonra geldi. Yanıt olarak Razer CEO Min-Liang Tan, Malezya’nın davasına tahsis edilen 2.4 milyon dolar kadar kendilerinin de destek vereceği açıkladı. Singapur’un en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Singtel de Güneydoğu Asya’da kendi espor ligi olan The PVP eSports Championship‘i başlattı.

Sahibi de bir Singapur yerlisi olan Razer’ın ONE eSports’a dahil olması serinin erişebileceği alanları ve seriye katılımı arttırmak için ONE Championship ile işbirliği yapması anlamına da geliyor. Razer ve yan kuruluşu eSports Mogul, lojistik ve kurumsal kaynak ve servislerle ONE eSports’a katkıda bulunmak adına sahip olduğu platformlarda ön plana çıkmasını sağlayacak.

Yapılan ortaklık sonucu Dentsu, tercih edilen pazarlama ajansı olarak görev alacak. Firma Japonya’daki varlığını ONE eSports’u Asya boyunca genişletmek için kullanacak. ONE Championship atleti Demetrious Johnson serinin baş marka yüzü olacak.

“Dövüş sanatları ve espor arasındaki güçlü sinerjinin farkındayız. Bu sinerji, ONE Championship ve Dentsu’nun Asya’da büyümekte olan bu sektöre katılımı için inanılmaz bir fırsat oluşturuyor. Üstelik daha fazla satış ve iş olanakları için birçok içerik platformuna katkı sağlıyor.” diyor Dentsu içerik iş dizayn merkezi müdürü Shuntaro Tanaka.

Açıklamada ONE Championship, diğer ana ortaklarıyla birlikte espor girişiminde 50 milyon dolara kadar yatırımda bulunacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz ay, ONE Championship Sequoia Capital tarafından düzenlenen Series D turu fonlamasını 166 milyon dolarla kapattı.

Böylelikle ONE Championship’in toplam sermaye tabanı 250 milyon dolara çıktı. Teşviğin şu anki değeri 1 milyar doların üzerinde.