Arlington Gösteri Merkezi’nde yer alan Arlington Espor Stadyumu, NVIDIA’yı ilk sponsoru olarak duyurdu. Stadyum, 24 Kasım’da halka açılacak.

NVIDIA GeForce, artık Arlington Espor Stadyumunun grafik platformu olmakla beraber, geçmişinde espor ile sıkı ilişkiler içerisinde. Firma, 2014’ten beri Dota 2’nin The International‘ini destekliyor.

Espor stadyumu ve ekipmanları Arlington şehrine ait. Etkinlikler, Infinite Esports & Entertainment‘e bağlı NGAGE Esports tarafından düzenlenip yönetilecek. NGAGE’in şehir ile imzaladığı 10 yıllık kiralama anlaşması, yıllık 250bin dolar ve bilet, ürün ve tavizlerin %10unun şehire kalmasını içeriyor. Arlington, aynı zamanda stadyumun isim hakları sebebiyle 1 Milyon dolar da alacak. Populous firmasının dizayn ettiği alan, Arlington’a 10 Milyon dolara mal olmuştu.

2.500 koltuklu stadyumun ilk etkinliği ise 24-25 Kasım’da CS:GO ECS Sezon 6 finalleri olacak. FACEIT tarafından düzenlenen finallerin ödül havuzu ise 660bin dolar.

Arlington Espor Stadyumunun sunumunu üsteleneceği diğer etkinliklerin arasında üniversitelere özel Rocket League Şampiyonaları ve Ultimatum: Super Smash Bros Ultimate Tournament olacak.

NGAGE Esports’un başkanı Jonathon Oudthone‘un yorumu ise şöyle:

“Rekabetçi oyunculuk ekosisteminde NVIDIA ile beraber bir gelişmede rol almaktan oldukça istekliyiz. NVIDIA ile çalışmak çok barizdi. Kuzey Amerika’daki en büyük espor tesisi olarak, bağlı kalmamız gereken bir performans seviyesi var. Rekabetçi bütünlük bizim en yüksek önceliğimiz, bu sebeple NVIDIA’yı seçtik- bu ekipmanlarda en iyisinden başkasını tercih edemezdik”