Titanfall’un yapımcıları tarafından bir anda duyurulan Apex Legends, oyuncular tarafından da oldukça beğenilmiş gözüküyor. Battle Royale türündeki oyun, çıkışından 72 saat sonra, 10 milyon oyuncu tarafından oynandı.

Oyunun başarısı, yapımcı Respawn Entertainment’ın CEO’su Vince Zampella tarafından, Twitter üzerinden duyuruldu.

https://twitter.com/VinceZampella/status/1093617539421093889

Karşılaştırma yapmak gerekirse, Overwatch‘un 10 milyon oyuncuya ulaşması için geçen süre yaklaşık 3 hafta sürmüştü. PUBG ise 6 ay gibi bir sürede 10 milyon satış gerçekleştirmişti. Tabi ki bu iki oyunun ücretli olduğunu düşünürsek, ücretsiz bir oyun olan Apex Legends’ın rakamları ile karşılaştırmak biraz haksız gibi gözüküyor.

En yakın karşılaştırmayı, bir diğer ücretsiz Battle Royale oyunu olan Fortnite ile yapmak mümkün. Apex Legends iyi bir çıkış yaptı ve aynı anda oynayan oyuncu sayısının 1 milyonu geçtiği söyleniyor. Yine de bu rakamlar, türün en büyük ismi karşısında oldukça düşük kalıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Marshmello konserini 10 milyon oyuncunun aynı anda izlediği söylense de, henüz bunun doğrulaması gerçekleştirilmedi. Fakat Epic tarafından yapılan açıklamalar, geçtiğimiz yıl oyunu aynı anda 8.3 milyon oyuncunun oynadığı yönünde. Respawn güzel bir çıkış yapmış olsa da, Fortnite ile rekabet edebilmesi için önünde uzun bir yol var gibi gözüküyor.