Respawn‘ın Apex Legends sürprizi başlangıçta Epic Games‘in Fortnite‘ının parasını kaçırabilir gibi görünse de, yeni raporlara göre, Fortnite‘ın izlenme oranları sabit kalırken, Apex Legends‘ın izlenme oranları düşüşte.

İlk zamanlarında Apex Legends‘ın izleyicileri Fortnite‘ı ikiye katlasa da, Stream Elements istatistikleri doğrultusunda, Mart ayının ortalarında Apex Legends toplam izlenme saati olarak 40 milyonla zirveye çıkmıştı fakat bu sayı şimdiden neredeyse 10 milyon azalmış durumda.

Öte yandan Fortnite ise, Apex Legends piyasaya sürüldüğünde görüntülenmelerde geçici bir kayma yaşasa da hızlı bir şekilde 20 milyona geri döndü ve sabit kaldı.

Twitch görüntülenmeleri otomatik olarak oyuncu sayısı ve gelirle eşit olmasa da, Apex Legends‘a olan ilgideki düşüş oldukça ilginç. Özellikle de başlangıçta Fortnite‘a rakip olabileceğinin düşünüldüğünü göz önüne alırsak.

Apex Legends‘ın bir diğer haberinde ise, Respawn adaletinin hızlı çekicini bir kez daha çarptı ve geçtiğimiz ay 355 bin oyuncu oyundan yasaklandı. Aynı zamanda, Respawn, hile karşıtı ekibini büyüttüğünü ve yakın zamanda doğrudan Easy Anti Cheat‘e gidecek olan bir rapor sistemi eklemeyi planladığını doğruladı.

”Hizmetimiz işe yarıyor fakat hilecilere karşı olan savaşımızda uyum sağlamaya devam etmemiz ve bu savaşı sürdürmemiz gerekiyor.” dedi, Respawn ve ekledi ”Bütün Apex Legends oyuncularının sağlığı için hile yapmayı çok ciddiye alıyoruz.”