ESL dünyanın ilk 7/24 yayın yapan e-spor televizyon kanalını duyurmaktan mutluluk duyduğunu açıkladı. E-Spor’un en iyilerini taraftarlarla buluşturmayı hedefleyen esportsTV, ESL’nin içeriklerinin dünya çapındaki e-spor toplulukları tarafından kolay erişilebilir olması için benimsediği felsefeyi çokça destekliyor. Bu kanal, ESL’nin Twitch, Azubu, Hitbox ve Yahoo ile olan ortaklıklarının yanında işleyecek.

Kanalın Mayıs 2016’da, ESL’nin ana şirketi olan MTG’ye bağlı Viasat platformlarında, rekabetçi turnuvaların yayınlarından sonra açılması planlanıyor. Halihazırda ESL ve MTG, dünya çapındaki başka televizyon dağıtım ağlarıyla görüşme içinde. ESL’nin mevcut olan 100 milyonun üzerindeki izleyici sayısı bu sayede çok daha büyüyecek, ve her yıl 2000 saati geçen canlı oyun ve e-spor yayınları daha önce ulaşamadığı bir sürü bölgeye ulaşacak, 2 milyar oyuncu ve 250 milyon e-spor fanatiği de bu durumdan yararlanmış olacak.

MTG kendi Kuzey Avrupa ve Baltık uydu platformlarında esportsTV içeriğini dağıtacak. Yeni 7/24 yayın yapan espor kanalı, ESL’nin en büyük organizasyonları olan ESL One, IEM ve Pro League’i yayınlayacak ve yerel kablolu ve dijital yayın dağıtım kuruluşları ile ortaklıklara açık olduğı için izleyicilerin e-spor konusundaki içerik taleplerini daha rahat karşılayabilecek.

ESL’nin yöneticisi Ralf Reichert kanal hakkında şöyle diyor:

“Biz her zaman e-spor’u dünyanın en popüler spor dalı yapmayı hayal ettik. Bu tarz fırsatlar bizi rüyalarımıza bir adım daha yaklaştırıyor. Dünyada daha fazla ekrana yeni içerik sağlamak e-spor’un gelişimini ve popülerliğini hızla arttıracak. Biz de bu yolda, dünyadaki bütün oyunculara ulaşma görevini benimsedik, ve bunun için çaba sarfediyoruz.”

MTGx’in yöneticilerinden Arnd Benninghoff ile MTG Sport’un yöneticisi Peter Norrelund ise kanal hakkında şöyle bir beyanatta bulundular:

“Bu inanılmaz bir durum. E-spor bu sayede çok daha geniş bir global kitleye ulaşacak. e-Spor global bir spor dalıdır ve bütün seneye yayılmış bir takvime sahip, bu yüzden de paylaşacak çok fazla içerik var. Bu kanal tamamen farkındalık yaratmak ve oyuncu topluluğu ve taraftar kitlesini büyütmek üzerine kuruldu. E-spor’a duyulan ilgide bir patlama gözlemledik ve bu talebi karşılamak için mümkün olan en fazla ekranda yayınlanmak üzere olabildiğince çok içerik üretmek istiyoruz.”

ESL’nin resmi Facebook ve Twitter sayfalarından esportsTV hakkındaki yeni gelişmeleri takip edebilirsiniz!