Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Facebook, Espor için Major League Gaming ile Partner oldu!

Sosyal medya devi olan Facebook gözünü multimilyon dolarlık pazara sahip olan eSpor’a çevirmiş durumda.

Facebook, eSpor’a ait videolar ve fotoğrafların hem Instagram hemde Facebook’a dahil olacağı yayın ortaklığı için Major League Gaming (MLG) ile anlaşmaya vardı!

Facebook için kazançlı olacak bu yatırımı yapma nedenleri ise:

  • Video oyun araştırma şirketi Newzoo’ya göre 88 milyon eSpor tutkunu ve yanında 117 milyon kişinin izlediği etkinlikler ve yarışmalar var.
  • 2017’ye kadar bu rakamların 145 milyon aktif hayrana ve 190 milyon sıradan hayrana çıkacağı görüşünde.

Şuana kadar Twitter, Twitch, Reddit, Instagram ve YouTube eSpor tutkunları için popüler olan sosyal medya platformları olmuştu. -MLG’nin başkanı ve kurucu ortaklarından olan Mike Sepso’ya göre Facebook hayranların etkinliklerden haberdar olmaları konusunda en kilit yere sahipti.- Ama Facebook-MLG partnerliği bunu değiştirebilir.

Dan Read, Facebook Dünya Çapında Spor Sponsorluğu Yöneticisi: “Dünya çapında 1.44 Milyardan fazla aktif kullanıcısıyla Facebook’un eSpor ortaklığındaki asıl amacı diğer spor ortaklıkları gibi içerik üreticilerini ve hayran topluluklarını birleştirmek.”

“Facebook dünyadaki en büyük spor hayranı kitlesinin buluşma noktası, 650 milyondan fazla kişi spor sayfalarında buluşuyor ve buradaki ana hedefimiz ise daha fazla insanı sevdiği sporda toplayabilmek. Espor dünyadaki en büyük büyümeye sahip spor dalı ve inanıyoruz ki bunu gelecekte de devam ettirecek.”

Facebook’ta içerik yayınlanması kabul edilmiş ilk eSpor organizasyonu ise Austin’de gerçekleşecek X-Games etkinliği olacak. Etkinlik Dota 2 ve Call of Duty turnuvalarının yanında kaykay, Moto X ve BMX yarışı gibi extreme sporlara da ev sahipliği yapacak. Etkinlikteki öne çıkan videolar Facebook’ta yayınlanacak böylece eSpor hayranları bunları paylaşıp etkinlik çevresinde sosyalleşebilecekler. MLG ayrıca canlı içerik yayını için Facebook ve Instagram ile birleşti.

Ve X-Games Austin Facebook’un MLG’ile yaptığı eSpor partnerliğinin başlangıcı olacak. Dan Reed’in dediklerine göre şirket MLG ile yakından çalışacak ve alandan hayranlara daha hızlı ulaşmak için yollar arayacak.

Dan Reed: “Şuan Facebook’ta fazlasıyla oyun içerikleri ve etkinlikleri konusunda birleşme görüyoruz. Beş yıl sonra eSpor büyümüş ve daha fazla insan tarafından görülmüş olacak. Bizim için en önemli olan tutkusu olan topluluğa en iyi servisi sunabilmek.”

Eğer Facebook bile eSpor’u geleceğin sporu olarak görebiliyorsa, dünyanın ilgisini çekmesine çok az bir süre kalmış demektir.