İtalyan futbol kulübü Juventus, Danimarkalı Astralis Grup ile gelecekti espor girişimlerini yönetmesi için anlaştı.

Juventus’un önümüzdeki sezon için eFutbol Liginde yer alması planlanan dört yeni kulüp arasında yer aldığı geçtiğimiz günlerde daha yeni duyurulmuştu.

Juventus’un Baş Gelir Görevlisi Giorgio Ricci kulübün imzaladığı yeni anlaşmayla ilgili “Konami ile ortaklığımızın desteğiyle eSports dünyasına girişimiz, bize sadece yeni ve geniş bir kitleye yönelme fırsatı sunmakla kalmayıp aynı zamanda Juventus’un eğlence sektöründeki biçimsel gelişmelerin de yakından takipçisi olduğunu gözler önüne seriyor. Kulübümüz her zaman yeni meydan okumaları kabul etmeye gönüllü olmuştur ve bugün de bu maceraya baş koymaktan memnuniyet duyuyoruz. Bir kez daha “İleri devam et” felsefemizi somut bir uygulamayla göstermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Astralis Grup’un CEO’larından Anders Hørsholt da yapılan anlaşma hakkında bazı açıklamalarda bulundu: “Astralis Grup espor konusunda öncü pozisyonda bir yapılaşma olmanın yanında her seviyedeki performans optimizasyonu yaklaşımımız tüm sektörü etkilemiştir. Uzun vadeli çalışmalarda sonuca ulaşma yeteneğimizi zaten daha önceden de birçok kez kanıtladık ve bu gibi ortaklıkların bir parçası olmamız da ilerlememizin beklenen sonuçlarından. Juventus’un espor girişim ortağı olmaktan dolayı da çok mutlu ve gururluyuz.”

eFutbol Ligi’nin ikinci sezonunda yer alacak olmanın yanında Juventus, İtalyan futbol kulüplerinin yarışacağı eSerie A TIM liginde de PES oyunu üstünden yarışacak.