ASUS Republic of Gamers (ROG), Çin’de oluşturan yeni espor merkezi için 16 milyon dolar yatırım yaptı.

Tayvanlı teknoloji şirketine bağlı olan firma, “Huajing Culture Media Co., Ltd.” adını alacak ve ülkedeki esporun gelişmesi yönünde odaklanacak.

ASUS’un CEO’su Jerry Shen, şirketin Çin’deki iş potansiyelini “sadece espor ürünleri satışı değil, aksine, ASUS kendi espor endüstrisini oluşturmayı hedefliyor” şeklinde özetledi. Şirket aynı zamanda bilet satışı, etkinlik organizasyonu ve oyuncu antrenmanlarında da rol almak istiyor.

ASUS’un elde etmeyi planladığı Çin marketi 72 milyon espor hayranından oluşuyor. ASUS’un son yıllık raporuna göre (2016), Çin marketinden elde edilecek kar, şirketin yıllık karının yüzde 18ine eşit. Bu da yaklaşık 14.5 milyar dolar anlamına geliyor.

Yeni Çin espor projesinin bir parçası olarak, ROG, Aralık’ta, Rogue Warriors adında bir espor takımı da kurdu. Takım, League of Legends Pro League‘de mücadele edecek. ROG’un aynı zamanda Taiwan’da ortak bir takım kurması da bekleniyor.

ROG, espor sektöründe yıllardır aktif bir rol oynuyor. Marka, NRG Esports, SK Telecom T1 ve Echo Fox gibi 20’den fazla takımla partnerliğini sürdürürken, Çek Cumhuriyeti takımı ROG female‘in de isim sponsoru. Şirket, ROG Masters adı altında toplamda 500.000 dolar ödül havuzuna sahip kıtalararası CS:GO ve Dota 2 turnuvaları düzenlemişti.

Space Soldiers’tan Türk Espor’u İçin Hamle: Türkiye Pro Lig!