Nvidia, oturma odaları ve salonlar için BFGD‘ler veya Büyük Format Oyun Ekranları (Big Format Game Displays) olarak adlandırılan 65 inçlik yeni oyun ekranı serisini tanıttı.

Asus, Acer ve HP markalarıyla çalışma sonucu karşımıza çıkacak ekranlar 120 Hz yenileme hızına, 1000 nits parlaklığa, DCI-P3 renk gamutuyla birlikte 4K panellere sahip olacak. Firma aynı zamanda bilgisayar monitörlerine benzeyen panellerle kullanıcılara düşük gecikme sözü veriyor.

Ürünü daha da kullanılabilir kılmak için Nvidia, Shield Android TV özelliğini bu monitörlere entegre ediyor; bu, GeForce Now cloud gaming ve diğer tüm önemli video platformlarına (Netflix ve Amazon dahil) erişebileceğiniz anlamına geliyor. Nvidia, G-Sync kullanımıyla sadece – oyunların değil , medyanın kaynak frekansınında otomatik olarak yenilenmesini vaat ediyor, yani filmlerin paneli 24Hz’e çevirmesi buna örnek verilebilir.

Nvidia, standart oyun konsollarıyla (HDR’yi desteklesin ya da desteklemesin) uyumluluk sözü veriyor ve HDMI bağlantı noktalarının ekranda yer aldığını belirtiyor. Nvidia’nın 4K oyun içeriği ile 120Hz’de güçlü bir performans ortaya çıkaracak yeni ekranları için oldukça umutlu.

Özelliklerin tüm alanlarda – sadece ekran boyutları açısından değil – maksimuma doğru itilmesiyle BFGD’ler için yüksek fiyat beklemeliyiz ve ayrıca gelecek senelerde tüketicilere sunulacak FreeSync benzeri HDMI 2.1 4K değişken yenileme teknolojisinin başlamasına dikkat edilmeli. G-Sync, her zaman Nvidia tarafından PC ekranlarında en önemli özellik olarak gösterildi, aynısını oturma odası ekranlarıyla da yapmak istiyor.

Şaşırtıcı gelen bir diğer husus, Nvidia’nın Samsung ve LG gibi tüketici ekran devlerinden ziyade bu yeni girişim için geleneksel PC monitör üreticileriyle ortaklık kurması.Nvidia yeni panellerinin kalitesi karşısında gururla duruyor ama asıl büyüleyici olacak şey ise bu ekranların kendini oyunlarda kanıtlamış OLED teknolojisi karşısında nasıl bir performans göstereceği olacak. Ayrıca bu ekranlarla birlikte OLED ekranların örneğin LG OLED B7’nin daha uygun ve gerçekçi fiyatlara düşeceğini görebiliriz.