Origen vs. G2

Yedinci haftanın ikinci gününe güzel bir maçla başladık. Origen karşısında G2 Esports’u gördüğümüz maçta oyunun erken aşamasında işler Origen için gayet iyi gidiyordu. Ancak her ne kadar dün Quinnle harika performans gösterse de sOAZ, bugün adeta berbat bir oyun sergileyerek takımı adına erken aşamada elde edilen avantajı resmen G2’ya hediye etti. Artık o kadar kötü oynamaya başlamıştı ki tilt olduğunu düşünmeye başladık izlerken. G2 bu üstünlüğünü daha da arttırarak ve harika takım savaşları yaparak oyunu domine etmeye başladılar. G2 ekibi özellikle ışınlanları çok iyi kullanırken, G2 Trick attığı patlayan fıçılarıyla göz doldurdu. Her ne kadar oyunun bir bölümünde aç gözlülük yapıp, ikinci inhibitörü yıkmaya çalışırken OG PowerofEvil’a 4’te 4 verseler de sonrasında G2 güzel takım savaşlarıyla maçı kazanmayı bildi.

Giants vs. H2K

İkinci günün ikinci karşılaşması alışılmışın dışındaydı. GIA yaptığı ilginç takım kompozisyonuyla H2K’e rakip oldu. 3 adet saldırı gücü taşıyıcısı, ormana Nidalee seçimi ve destek şampiyonu Janna… Öyle bir kompozisyon ki yeri geldi takım savaşını insec yaparak Janna başlattı, yeri geldi Corki aldığı mühimmatla başlattı. Herkesin kolaylıkla tahmin edebileceği gibi bu kompozisyon karşısında H2K maça çok rahat başladı. Bir oyuncu haricinde tabii, H2K orman oyuncusu maçın ilk dakikalarında vermiş olduğu yanlış kararlardan ötürü biraz ormanda geri kaldı. GIA ekibinin koridorlarda çok kolay baskınlar yemesiyle beraber H2K skor farkını açtı. 23. dakikaya kadar çok önde olan H2K ekibi rakibini hafife alarak baron denemesine kalkıştı. Oysa bu barona hiç ama hiç ihtiyaçları yoktu, zaten çok öndelerdi. Baron denemesi başarısız olunca GIA takım savaşını alıp üstüne baronu aldı ve şartlar tamamen değişti. Oyunun sonlarına kadar sürekli koridorları ittiren GIA ekibi yaptığı kompozisyon sonunda işe yaramaya başlamıştı. Ta ki yapılan son takım savaşına dek… GIA şampiyonları yakalanmaya o kadar müsait ki H2K orman ve üst koridor oyuncuları arkalarından dolanarak çok güzel bir savaş başlattı. Yapılan kitle kontrolleriyle haritadan anında silindiler ve H2K ekibi bu son savaşla beraber maçı kazandı.

Unicorns of Love vs. Spylce

İkinci gün üçüncü karşılaşması çok temiz bir karşılaşmaydı. Unicorns of Love ekibi Splyce’ı 16-3 gibi bir farklı skorla yenmeyi başarırken UOL başarılı destek oyuncusu Hylissang oynadığı Thresh oyunuyla izleyenlere güzel bir seyir zevki sundu. Destek oyuncusunun yanısıra UOL Steelback’e Kalista bırakıldığında neler yapabildiğini hepimiz biliyruz. Steelback oynadığı oyunla yine bizleri yanıltmadı ve takımıyla beraber oyunu domine etti. Üst koridorda Rammus seçimini gördüğümüz bu karşılaşma, bir dahaki oyunlarda bol bol Rammus üst koridor göreceğimizin bir sinyali oldu.

 ROCCAT vs. Fnatic

İkinci günün dördüncü karşılaşmasında dünün sürprizi Team Roccat ile beklenin altında performans gösteren Fnatic karşı karşıya geldi. Öncelikle Fnatic takımı Anivia karşı nasıl oynanacağını çözmüş bir durumda. Koridorda Anivia’ya nefes aldırmayan ve takım savaşlarında doğru pozisyon alan bir Fnatic vardı bugün. Üstüne üstlük FNC Spirit’in baronu çalmasıyla beraber takımıyla 5. ejderi dakika 33’de alması, FNC’i durduralamaz hale getirdi. Her ne kadar Fnatic takımı baronu çaldıktan sonra ROC Tabz Kog’Maw’a 4’te4 verseler de istenilen savaşları Roccat yapamadı. Fnatic ekibi bu ekstra güçle beraber oyunu zorlanmadan kazanmayı bildi.

Team Vitality vs. Elements

İkinci günün son karşılaşmasında son zamanların en yükselişte olan takımı Team Vitality ile düşme hattından kurtulmak isteyen Elements karşılaştı. Bu oyun bir nevi antremanların ne kadar önemli olduğunu gösterdi bizlere. Team Vitality, çalıştığı kompozisyonu o kadar iyi oynadı ki Elements sadece seyretmekle kaldı. Tamam bizim üç tane kırılgan şampiyonumuz var, o zaman ayakta duracak iki şampiyon alalım. Nedir bunlar? Nautilus ve Tahm Kench. VIT ekibi istediği hasarı bu üç kırılgan (Nidalee, Corki ve Quinn) şampiyondan çıkarırken, bunları koruyan ve en önde duran bu ikili ise tanklama görevini üstlendiler.  13-3 gibi rahat bir skorla da Team Vitality, Elements’i zorlanmadan geçti.

eulcs7hafta2

7. hafta ikinci gün maç özetleri