Şangay’da düzenlenen Major DotA turnuvasının 2. gününü de(zor da olsa) geride bıraktık. Dün, 1. günü özet geçmiş ve yaşanan aksiliklerden de bahsetmiştik. Bunlara yine değineceğiz, çünkü Major turnuvası kelimenin tam anlamıyla “aksilikler üzerine kurulu” bir turnuva olma yolunda 2. gününde de ilerliyor.

B Grubu’nda; Alliance, Team Spirit, Vici Gaming ve Fnatic mücadele ettiler. Gelin, bugünü de gözden geçirelim:

26 Şubat – B Grubu Maçları #2

B Grubu’nda gecenin(Türkiye saatiyle 03:23) ilk maçı Alliance – Team Spirit arasında gerçekleşti. Daha doğrusu gerçekleşmeye, oyun oynatılmaya çalışıldı. Çünkü aksilikler bir türlü bitmek bilmiyordu. Maçın 10. dakikasında Spiritli oyuncular oyunu durdurmak zorunda kaldılar, çünkü kuryeleri eşyalarını kendilerine getirmiyordu!? Yaklaşık 20 dakika kadar bu bug’ın çözülmesini beklerken aynı anda da Vici Gaming – Fnatic maçı başladı.

major4

Alliance – Team Spirit maçında ise bizleri yine şaşırtmayan S4, Queen of Pain ile o bildiğimiz oyununu sergiledi. İlk maçın kazanılmasında büyük katkısı olmasına rağmen, buradaki en büyük övgüyü bence IO oynayan EGM hak ediyor.

İkinci maçta ise Alliance ve Spirit arasında hakikaten turnuvaya yakışır bir maç izledik. AdmiralBulldog’un Furion(Nature’s Prophet) pick’leyince, bütün oyun boyunca onu izlemek istesem de onun katkısıyla oyunu biraz daha rahat kazanabildiklerini söyleyebilirim. Böylelikle gecenin ilk maçında Alliance, Team Spirit’i 2-0 yenerek turnuvaya güzel bir giriş yapmış oldu.

major1

Vici Gaming – Fnatic arasında oynanan maçı ise Twitch aracılığıyla izlemeye çabalıyordum. Hatta bu maçı yine yazarlarımızdan Emre ile yani nam-ı diğer AntiHumanist ile beraber takip ediyorduk. Aslında pick’lere baktığımızda bu maçın galibinin Vici Gaming olacağını düşündük. Takım savaşlarındaki ufak tefek hatalarını bir kenara bırakırsak, onun dışında pick üstünlüğü sağlamış bir Vici Gaming izliyorduk. Fakat DotA’da zaman ilerledikçe oyunun sizi hangi noktaya getireceğini bilemezsiniz. Bu da öyle bir maç oldu. 2 dakika önce maçı çok rahat kazanabilecek bir Vici Gaming izlerken 2 dakika sonra GG bile verilmeden barakaları yıkarak ve buyback’lerin de sınırlı olmasıyla aralarındaki ilk maçı Fnatic kazanmış oldu. Biraz komik bir durum esasen, fakat karşınızdaki takım da Fnatic olunca böyle hataları dolayısıyla affetmiyor.

Her ne kadar ikinci maçta 34 dakika süren oyun boyunca hiç ölmeyen Invoker – Morphling ikilisi, Elder Titan ve Winter Wyvern’ın büyük katkısı ile hem Chen’i hem de Puck’ı oyundan düşürünce Lone Druid de tek başına pek yeterli olamadı ve skor 1-1‘e geldi.

Gelelim son maça. Sabah, saatlerimiz 06:39‘u gösterirken, sanki acıktığımı hisseder gibi, maç 22 dakika sürdü ve kahvaltıya rahatlıkla gidebildim. 😀 Invoker & Eul’s ve Sven ile oyunu öyle domine etti ki, Vici Gaming saç baş yolar duruma geldi. 3. maçı da Fnatic alarak 2-1’lik skorla Vici Gaming’i devirmeyi bildi.

major2

 Kaybedenler maçında Team Spirit – Vici Gaming eşlemesiyle sabah 8’de maçlarına başladılar. Vici Gaming, Fnatic yenilgisini unutamamış olacak ki, maalesef iki maçta da oyuna tutunamadılar ve 2-0 kaybettiler.

Kazananlar maçında ise öğle saatlerinde Alliance – Fnatic karşı karşıya geldi. Her iki maç da 1’er saat sürerken bu turnuvada heyecanla beklediğim Alliance, Team Secret gibi hayal kırıklığına uğratmadı. Gerek pick seçimleri, gerek Roshan önündeki takım savaşlarını özlediğim Alliance; Fnatic’e karşı bana göre bariz bir üstünlük sağladı ve 2-0 kazanarak playoff’lara göz kırptı.

23fcf2d4ca5a4948781d7e5a43a7955e1456496580

Qualification’da ise Alliance’a kaybeden Fnatic ile Vici Gaming’i yenen Team Spirit karşı karşıya geldi.

İlk maç, Türkiye saatiyle öğleden sonra 14:23’te başladı. Dişe diş başlayan mücadelede, Spiritli Iceberg, OD oyunuyla MVP olurken; Gyro’nun da MVP olmasındaki katkısı da unutulmamalı.

(Earth Spirit oynayan ve ilk maçta yarardan çok zarar sağlayan, pub’ game’de olsa reportlayacağımız ALWAYSWANNAFLY’den hiç bahsetmek istemiyorum. Beni koysan oraya daha iyi oynardım yahu)

İkinci maçta ise, tam bir Phoenix fırtınası esti. 9-0-11’lik performansıyla göz dolduran Ohaiyo, OD ve Gyro ile oyunu kazanmayı bildi ve skoru 1-1’e getirdi. Son maçta ise üstünlüğü eline alan ve keyifleri iyice yerine gelen, Alliance yenilgisini üstünden atan Fnatic, galip gelmeyi bildi ve 2-1’lik skorla oyunu kazanmış oldu.

26 Şubat sonunda ise günün alınan sonuçları şöyle oldu:

major3

Peki aksiliklerin yanında, her şey bu kadar iyi mi gidiyordu? Hayır. Turnuva esnasında daha ilk günden gerçekleşen bir sürü problemler yüzünden izleyici sırf ekranda tutabilmek ve izleyicileri kaçırmamak için elinden gelenin en iyisini yapan James “2GD” Harding ise Major’dan kovuldu. 

Nasıl mı? Onu da Selin, bizler için olayın detaylarını sıcağı sıcağına yazmış. Buradan okuyabilirsiniz.

Yarın tekrar görüşmek üzere. 🙂