Heroes of the Storm Dünya Şampiyonası’na gidecek ilk takım göz alıcı bir performansla Avrupa Bölge Şampiyonası‘nın galibi Team Dignitas oluyor.

James “Bakery” Baker tarafından yürütülen İngiliz organizasyonu namağlup performansıyla kendilerini Avrupa’nın en baskın takımı olarak tanımlıyorlar.

Team Liquid, Fnatic ve Natus Vincere dahi Team Dignitas’ı durdurup Avrupa Şampiyonası’nda ikinci şampiyonluğa erişmesini engelleyemedi.

ESL Katowice finalinin bir tekrarı olan finalde İsviçreli mYinsanity‘i 3-0 geçerek kendi bölgelerinin ilk 8 takımı arasında yollarını tamamladılar. Final ve yarı final maçlarında haritaları kaybetmenin sınırına gelmelerine rağmen hiç sallanmadan temiz bir şekilde yollarına devam ettiler.

heroes of the storm world championship

Geçtiğimiz Bahar Mevsimi Dünya Şampiyonası’nda Team Dignitas Avrupa’yı temsil etmişti. Bu performanslarına rağmen Kore‘deki performansları tam bir hayal kırıklığıydı. Kuzey Amerika takımı Team Naventic’i yenmelerine rağmen gruptaki Kore takımları Team No Limit ve MVP Black takımlarına karşı aldıkları mağlubiyetten dolayı turnuvadan elenmişlerdi.

Geriye kalan 7 Avrupa takımı finallere erişebilmek için Haziran ayında yapılacak olan DreamHack Summer turnuvası ile ikinci bir şans elde edecekler. İkinci bir Avrupa elemesi önümüzdeki ay Team Liquid, Na’Vi ve Fnatic takımlarının da katılacağı DreamHack Fransa turuyla başlayacak.