22 Şubat’ta başlayan ve birincilik ödülü 200$ olan Balkan Challenge #1 turnuvasına ülkemizden bir takım katılma hakkı kazandı.

8 takımın yer aldığı bu turnuvada, takımlar 2 grupta mücadele edecek. A grubunda Romen ekibi PhysX eSports, Macar ekibi pixel.hu, Hırvat ekibi GIANT5 ve ülkemizin temsilcisi Death Trap yer alıyor. B grubunda ise Romen ekibi al-Zair, Bulgar ekibi Enrage, Sırp ekibi infectedNation ve Romen ekibi XPC Gaming bulunuyor.

Temsilcimiz turnuvadaki ilk maçını Macar ekibi Pixel.hu takımına karşı de_cobblestone haritasında oynadı.

Tabanca elini ve sonraki iki eli kazanan temsilcimiz durumu 3-0’a getirdi. Sonraki 12 elde çok iyi bir oyun sergileyemeyen Death Trap, ilk 3 elden sonra sadece 2 el daha alabildi ve ilk yarı sonucu 10-5 oldu. Temsilcimiz ikinci yarıya T tarafında başladı ancak bu tabanca elini de kaybettiler. 17. elde ise woxic çok güzel bir oyun sergileyip bu eli takımına kazandırdı ve durumu 11-6 yaptı. Bu noktadan sonra Death Trap oyunun iplerini eline aldı.  Durum 11-10’a geldiğinde temsilcimiz B bomba bölgesine doğru bir oyun oynamayı seçti. 2 oyuncusunu erken kaybeden Death Trap, Calyx‘in iyi oyunu ile durumu 11-11’e getirdi. 23. elde ise woxic AWP ile bir şov yaptı ve temsilcimiz 12-11 öne geçti. Durum 14-11’e geldiğinde Death Trap üst üste iki el kaybetti ve maç 14-13 oldu. Bu noktadan sonra rakibine çok şans tanımayan temsilcimiz turnuvadaki ilk maçını 16-13 kazandı. Bu maçın yıldızı ise 1.7 K/D oranına sahip olan Death Trap oyuncusu woxic oldu.

-Deathtrap oyuncusu Özgür "woxic" Eker-
-Deathtrap oyuncusu Özgür “woxic” Eker-

Temsilcimizin 2. rakibi ise Hırvat ekibi GIANT5 oldu. Karşılıklı elenen haritalardan sonra bu karşılaşmanın haritası de_cache olarak belirlendi ve temsilcimiz bu haritaya CT tarafında başladı. Tabanca elini kazanan Death Trap, sonraki 3 eli de alarak maça 4-0 önde başladı. 5. eli kaybeden temsilcimiz sonraki 4 eli kazandı ve durumu 8-1’e getirdi. 12. el eco’ya düşen temsilcimiz agresif bir oyun sergileyerek bu eli de kazanmayı başardı ve durum 9-3 oldu. Bu noktadan sonra Death Trap iyi oyununa devam etti ve maçın ilk yarısı 11-4 bitti. Ekip, ikinci yarıya T tarafında başladı. woxic‘in tabanca elindeki iyi performansı  yetmeyince temsilcimiz tabanca elini ve takip eden dört eli kaybetti ve durum 11-9’e geldi. 21. elde ise temsilcimiz eco’ya düştüğü eli kazandı ve bu noktadan sonra rakibine bariz bir üstünlük kurdu. Rakibine bir daha el vermeyen temsilcimiz maçı 16-9 kazandı ve grubunu 1. tamamlayarak yarı finale yükseldi. Bu haritanın yıldızı ise maçın genelinde çok iyi bir performans gösteren ve 1.95 K/D oranına sahip Calyx oldu.

Turnuvada B grubunun maçları 23 Şubat’ta oynanacak, yarı final ve final maçları ise 24 Şubat’ta oynanacak.

Mücadele ruhu sizinle olsun!