Geçtiğimiz gün sizlere daha önce Secret ve Dynasty takımlarında oynayan ve son olarak RES Gaming’in bünyesine katılan  Zainab “zAAz” Turkie ve kadın espor takımının, sürpriz bir şekilde Beşiktaş’a transfer olduğu haberini duyurmuştuk.

Espor dünyasına bomba gibi oturan bu haberle, Beşiktaş, Türkiye’de kadınlardan oluşan ilk espor takımına da ev sahipliği yapmış oldu.

Yaklaşık altı aylık RES Gaming macerasından sonra, hem takım üyeleri arasındaki bazı sıkıntılar yüzünden hem de RES ile olan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle takım lideri zAAz, ekibini Türkiye’ye taşımaya karar vermişti. Zainab “zAAz” Turkie, HLTV’ye verdiği röportajda süreci detaylı bir şekilde anlattı.

Ekibin bu kararı vermesinde pek çok etmen mevcut. İlk olarak takım üyesi Christine “potter” Amerika’da yaşarken, diğer üyeler Avrupa’da yaşamaktaydı ve Avrupa’daki üyeler sık sık bir araya gelip antrenman kamplarına girebiliyordu.  RES Gaming, potter’ın Avrupa’ya getirileceğine ve tüm masraflarının karşılanacağına dair söz vermiş ve sonrasında da tüm ekibi Eylül ayında Dubai’ye taşıyacağını söylemiş. Ancak RES Gaming bu sözünü yerine getirmeyince zAAz, tamamıyla Avrupalılardan oluşan bir espor takımı istediğini ve bu yüzden RES Gaming’ten ayrılmak istediklerini açıklamıştı.

Team Secret’ta oynadıkları dönemde patronları olan Kemal Sadıkoğlu aracılığıyla Beşiktaş’la tanışan takım, Beşiktaş’ın kendilerine sunduğu şartları duyunca oldukça şaşırmış ve hemen kabul etmiş. Neden mi? zAAz’in kendi ağzından dinleyelim:

“Beşiktaş bize ne istersek verecekti. Oldukça destekçi bir yaklaşımları vardı ve birer oyuncu olarak bu, tam da ihtiyacımız olan şeydi. Türkiye’de bize büyük bir eğitim kampı tesis edilecek ve bu tesis tam teşekküllü olacak.”

Beşiktaş’ın büyümek istediğini, yeni takımlar, yeni oyunlarla portföyünü geliştirmek istediğini söyleyen zAAz, şu ana kadar Beşiktaşlı olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Daha önce katıldıkları Copenhagen Games ve IEM Katowice turnuvalarında sırasıyla üçüncü ve ikinci olan takım, Lizbon’da yapılacak olan GIRLGAMER Esports Festival 2018 turnuvasında Beşiktaş formasıyla yarışacak. Daha önceki turnuvalarına malum sebeplerden fazla hazırlanamadıkları halde büyük bir başarı elde eden takımın, Beşiktaş’ın sağlayacağı kaynaklar ve imkânlarla neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz.