IBTimes: Blizzard’ın 2015 yılını eSpor adına yatırım senesi olarak gördüğünü daha önceden söylemiştiniz. Bunu biraz daha açabilir misiniz?

Morhaime: 2016 yılının Heroes of the Storm adına nasıl olacağını belirlemek için çok çalışan bir eSpor ekibimiz var. Ancak henüz bir şeyler söylemek için çok erken. Tek söyleyebileceğim Heroes of the Storm’un geleceğinin çok parlak olduğu.

Road to BlizzCon ismindeki turnuva serilerimizi daha yeni duyurduk. Oyunun şu anki durumu için gerçekten en uygunu bu. Rekabet kızıştıkça, oyun geliştikçe planlarımız da ona göre şekil değiştirmeye, evrim geçirmeye devam edecek.

IBTimes: Karakterler için hem erkek hem de kadın skinleri yapacağınız hakkında konuşmalar dönüyor. Doğruluğu nedir?

Morhaime: Evet kesinlikle yapacağımız bir şey bu. Geliştiricilerimizden biri Reddit’te yapılan soru cevap etkinliğinde bu konuya ufaktan değinmişti. Ancak bundan önce çözmemiz gereken bir takım üretim sorunları var. Bunlar çözdükten sonra cinsiyet skinlerini eklemeyi düşünüyoruz. Gerçekten güzel bir fikir çünkü bu.

heroes-storm-grandmaster-rank
Grandmaster Portresi

IBTimes: Grandmaster seviyesini biraz açıklar mısınız ve bunun arkasındaki düşünceleriniz neydi?

Morhaime: Her bölgenin en iyi oyuncularını gösterebilmek adına bir fikir geliştirmek istedik. Rank 1’e ulaşmak zaten büyük bir çaba ve yetenek gerektiriyorken oyuncular tarafında daha büyük oyunculara yakın olup olmadıkları hakkında bilgi sahibi olmak istediklerine dair istekler gelmeye başlamıştı. Bu içerik sayesinde en iyi oyuncular Grandmaster ünvanını alacak ve sıralamada yerlerini görecekler.

IBTimes: MMR bilgilerini herkese açma planınız var mı? Yoksa Blizzard’ın oyuncu eşleştirme sistemine getirdiği yeniliklerin oyuncuları memnun edeceğini mi düşünüyorsunuz?

Morhaime: Yeni sıralama sisteminiz oyuncunun MMR’ına göre bir sıra belirliyor ve hedefimiz oyuncuların bunu görüp yerlerini bilmeleri yönünde. Halen sistemi geliştirme aşamasındayız. Kısa bir süre önce Hero ve Team League modlarında değişiklikler yaptık. Bu değişklikler üzerine geri dönüşler alarak geliştirmelerimizi şekillendiriyoruz.

Oyuncularımızın büyük bir kısmının MMR’larını görmekten memnun olacağının farkındayız ve bu konu içimizde halen gündemde bulunuyor. Şu an için gösterilmemeye devam edilecek. Belki ileride fikrimiz değişir.

heroes-storm-eternal-conflict

Morhaime ile röportaj bu noktada bitiyor ve ardından oyun yöneticisi Dustin Browder ile Eternal Conflict adına ufak bir sohbet ediliyor. Blizzard’ın Heroes of the Storm’a Warcraft ve Starcraft temalı hikayelerin geleceği laf arasında geçiyor. Yeni karakterler, binekler ve yeni haritalar bu eklenti kapsamında oyuna eklenecek olan unsurlar olacakmış.

IBTimes: Peki bu hikayeler ne kadar sürecek?

Browder: Gelecekte yapmayı planladığımız bu etkinliler ne kadar sürecek şu an için biz de bilmiyoruz. Tavsiyelere her zaman açığız. Oyuncuların bu konu hakkındaki geri dönüşlerini değerlendirmek istiyoruz.

Kaynak: ibtimes.com