Blizzard Entertainment, oyunlarının Çin’deki yayın hakkına sahip olan NetEase‘le olan sözleşmesini 2023’e kadar uzattı.

Bu anlaşmayla NetEase, World of Warcraft, Starcraft, Diablo, Hearthstone, Heroes of the Storm ve Overwatch oyunlarını Çin’de yayınlama haklarını korumaya devam edecek. NetEase ve Blizzard arasındaki ortaklık ilk olarak 2008 yılında Starcraft II oyunu için kurulmuştu ve bu ortaklık her geçen yıl daha da büyümüştü.

Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack, “NetEase, Blizzard’ın efsanevi oyunlarını dünyada daha çok oyuncuyla buluşturmak için çok büyük bir aracımız oldu ve Çin’de böyle güçlü bir ortağımız olduğu için minnettarız. Çin’deki ve dünyanın geri kalanındaki ortaklıklarımızı ve işbirliklerimizi devam ettirmek istiyoruz.” açıklaması yaptı.

NetEase, sadece oyunların yayın hakkına değil, ayrıca birden fazla oyunun espor programlarının yayın hakkına da sahip. Örneğin Blizzard, her ne kadar Heroes of the Storm oyununun espor koluna son verdiğini açıklamış olsa da NetEase, kendi NetEase Gold Series turnuvalarında Heroes of the Storm’un da oynanacağını duyurdu.

NetEase aynı zamanda, Blizzard’ın yeni oyunu Warcraft III Reforged için de yaklaşık 720 bin dolarlık çoklu turnuva serileri düzenleyeceğini duyurdu, hem de Blizzard’ın kendisi bile yeniden yaptığı bu klasik Warcraft oyunu için bir espor etkinliğini düzenleyeceğini henüz duyurmamışken.