Blizzard, oyun geliştiricilerini Heroes of the Storm‘dan çekerek oyunun resmi espor yapısını iptal etti.

Duyuru, bugün, yeni Blizzard başkanı J. Allen Brack ve Oyun Geliştirme Müdürü Ray Gresko tarafından paylaşıldı.

“Zor bir karar alarak Heroes of the Storm geliştiricilerini diğer oyunlarımıza kaydırdık ve geliştiricilerin tutkularını, bilgilerini ve tecrübelerini diğer projelere aktardığını görmeyi heyecanla bekliyoruz. Değişime rağmen oyunu yeni kahramanlarla, temalı etkinliklerle ve topluluğumuzun sevdiği diğer içeriklerle aktif olarak desteklemeye devam edeceğiz ama oyunun ritminin değişeceği kesin.”

Dota 2 ve League of Legends gibi MOBA devleri kadar popüler olmasa da kendine ait kayda değer bir oyuncu kitlesi oluşturmayı başaran bir oyun Heroes of the Storm. Blizzard, diğer online oyunlarını ve henüz duyurmadıkları ve üstünde çalıştıkları projeleri desteklemek için bu kararı aldıklarını söyledi.

Kararın devamında şirket, Heroes Global Championship‘in ve Heroes of the Dorm turnuvalarının, yani oyunun en büyük iki turnuvasının 2019 yılında gelmeyeceğini de duyurdu.

Bu karara üzülmek şöyle bir kenarda dursun, yapılan açıklamadaki “henüz duyurulmayan ve üstünde çalıştıkları projeler” ifadesi de dikkatleri çekmedi değil.