The Korea Herald‘ın geçtiğimiz pazar günü yaptığı habere göre Güney Kore’de kullanıcıların oyun içi seviyelerini yükseltmek için kullandıkları ticari “boost” hizmetleri yasaklanıyor. Hizmetleri gerçekleştiren kişilere de cezai yaptırımlar uygulanacak.

Belli bir ücret karşılığı oyuncunun seviyesini yükseltmek için kullanılan bu hizmetler, oyunun ekosistemini etkilemekle kalmayıp hizmetlerden yararlanmayan oyuncular için oyunu zorlaştırıyor ve haksız bir ortam oluşturuyor.

Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi, Oyun Endüstrisi Teşvik Kanunu‘nu gözden geçirerek bu gibi hizmetlerin oyunun geliştiricisi veya yayıncısından izin alınmadığı sürece yasa dışı olacağı kararını aldı. The Korea Herald’a göre boost yapmak “oyunun normal akışını bozmak” olarak görülüyor. Bu eylem artık iki yıla kadar hapis cezası veya 20 milyon Güney Kore Wonu (yaklaşık 18000$) para cezasıyla sonuçlanacak.

Cezai yaptırım teklifi Güney Kore’nin merkezci politik grubu ve ikincil muhalefeti Bareunmirae Party‘sinin temsilcisi Lee Dong-sup‘dan geldi.

“Birçok popüler oyun boost hizmetlerine yoğunlaşan, bu işi uzmanlık haline getirmiş oluşumlardan muzdarip” diyor Lee. “Meclisten yeni geçen düzenleme Kore’de sağlıklı bir espor ekosistemi oluşturmak adına ciddi katkılarda bulunacak.”