Blizzard, Heroes of the Storm Global Championship öncesi, oyuncuların değişecek meta sonrası oyuna uyum sağlayabilmesi için yeni iki turnuva açıkladı.

Oyuna dengenin gelmesi için yapılan birçok değişiklikten ve yakında gelecek olan Alarak‘ı oyuna dahil edecek yamadan sonra oyun farklı bir boyut kazanacak. Binek hızının ve mercenarylerin doğuş zamanının değişecek olması bile taktikleri başlı başına değiştirecek. HGC’ye bu kadar az zaman kalmışken yaaşnan bu kadar büyük değişiklikler, profesyonel takımların oyuna yeteri kadar alışamayacağı endişelerini de birlikte getirdi.

Bu endişeyi ortadan kaldırmak için Blizzard Nexus Games NA ve EU‘u açıkladı. NA’da yapılacak olan $10.000 dolar ödüllü bu turnuvaya katılacak 4 takım, HGC NA Fall Regional #2’yu ilk 4 sırada bitirecek olan takımlar olacak. Turnuvada yer alacak diğer takımlar ise bu turnuvaya başvuran diğer takımlar arasında yapılacak olan elemeler sonucunda bellirlenecek. Nexus Games EU’da ise HGC EU Fall Regional #2’yi ilk dört sırada bitirecek takımların yanı sıra, başuvuru yapan takımlar yer alacak. Bu turnuvaların ödül havuzu dağılışı ise şu şekilde olacak:

  1. 5.000$
  2. 2.000$
  3. 1.000$
  4. 800$
  5. 600$
  6. 600$

Turnuvanın Avrupa kısmı 9 Eylül – 9 Ekim arasında yapılacak. Kuzey Amerika kısmı ise 23 Eylül – 16 Ekim aralarında olacak.