Bu haftanın sonuna doğru One Night in Karazhan‘ın son kısmının da açılması ile metanın yavaş yavaş şekil alması bekleniyor. Profesyonel oyuncular ise bu kartları inceledi. Bu oyuncuların görüşlerine göre en güçlü ve en zayıf kartlara bir göz atalım.

Eklentiler ve maceralar ile ayakta duran bir oyun olan Hearthstone, bu macera ile hiç karışmadığı kadar karıştı. Bu incelemede ise oyuncuların kartlar hakkındaki fikirlerini görebileceksiniz.

En Kötüler

5.Silvermoon Portal

636060319831888355

4-mana bütün classlar için hep tıkalı olmuştur. Piloted Shredder oyundayken oyunu domine ediyordu, ancak wild cardlar arasına karışması ile Paladinler 4-mana kart olarak Keeper of Uldaman’ı tercih etmeye başladı. Profesyonel oyuncular bu kartın kullanılacağını düşünmüyor. G2 oyuncusu Thijs ise bu kart hakkında şunları söyledi: “2 manaya +2/+2’nin çok kullanışlı bir şey olduğunu düşünmüyorum. İnsanların masa kontrolünü elinde bulundurmasına çok daha yardımcı olan Keeper of Uldaman‘ı oynamaya devam edeceğini tahmin ediyorum.”

4. Pantry Spider

636060324710007868

Bu kart çoktan çıktı ve Evolve Shaman gibi destelerde kullanıldığını görüyoruz. Çünkü 2 tane 3 manalık drop’a evolve attığınızda iki tane 4 manalık drop alabiliyorsunuz ve büyük bir baş belası olan Flamewreathed Faceless’a dönüşme ihtimalleri de var. Ancak kart ilk çıktığında Beast kartlarını kullanan Druid veya Hunter gibi classların çok daha iyi 3 mana kartları olduğu için çok kullanılacağı düşünülmüyordu. Evolve sinerisini görmüş olan Cloud9 oyuncusu StrifeCro, kart açıklandığında şunları söylemişti: “Druid’in çok daha iyi 3 mana kartları var, Hunter’ın da en basitinden Carrion Grub‘ı var. Pantry Spider, Evolve Shaman için güzel bir kart olabilir ancak, yine de bu destenin çok güçleneceğini düşünmüyorum.”

3. Pompous Thespian

636057364096650209

Çoğu oyuncu bu kartın neden bir macerada bulunduğunu merak ediyor. Bir eklentiye kıyasla çok daha az kartın yer aldığı bir macera içinde bu kadar işlevsiz bir kartın yer almasına kimse anlam veremedi. LG oyuncusu Chakki ise bu kart hakkındaki fikrini şöyle beyan etti: “45 kartın içinde böyle bir kartın olması beni açıkcası hayal kırıklığına uğrattı. Niye bunu bir eklentiye saklamadılar ki? Neyse, çok kötü bir kart.”

2. Moroes

636055326348540087

 

Teorik olarak Moroes bize sonsuz bir değer sağlayabilir ve Knife Juggler gibi bazı kartlar ile bir sineri bile oluşturabilir. Eğer Wild Cardlar arasına katılmamış olsa Hobgoblin ile güzel bir sinerjisi bile olabilirdi, ancak bütün güvenilir destelerin AoE kartları olduğu bir metada, bu kadar güçsüz bir body ile kimse bu kartın tutunabileceğini düşünmüyor. Brian Kibler bu kart hakkında: “Sürekli masayı doldurmaya yönelik destelerde bu kartın kullanılabilme ihtimali var, ancak şu anki metada bu kartı hiçbir destede görebileceğimizi düşünümüyorum.” şeklinde konuştu.

1. Purify

636060325387833109

Bugüne kadar açıklanan hiçbir kart bu kadar nefret toplamamıştı, ve bu listenin başını çekmesine de açıkcası hiç şaşırmadık. 2 manaya kart çekmek zaten kötü bir şey iken, bir de kendi minionlarından birini susturmak hiç kabul edilebilir bir şey değil. Eerie Statue ve Ancient Watcher dışında hiçbir kart ile sinerisi bulunmayan bu kart Hearthstone subredditinde de tartışmalara ve şakalara yol açtı. Bütün oyuncular geliştiricilerden bir açıklama istedi ve en sonunda Ben Brode bu kart ile ilgili bir video çekmek zorunda kaldı ve şunu kabul etti: Bu macerada bu kartı çıkarmak bir hata olabilir. Tempo Storm oyuncusu Frodan bu kartı incelerken: “Kendi minionlarımı daha kötü yapmaya bayılırım” şeklinde alaycı bir yorum yaptı.

En İyiler

5. Kindly Grandmother

636053556902251035

Bizlere Haunted Creeper‘ı hatırlatan bir kart oldu. Naxxramas’ın örümceklerine kıyasla bir kötü yanı var, içinden tek bir token çıkıyor. Buna kıyasla iyi olan tarafları ise çok daha fazla. Her şeyden önce Kindly Grandmother da içinden çıkan yaratık da Beast. Bu da Houndmaster veya Kill Command gibi kartlarla sinerjisi olmasını sağlıyor. İkinci bir artısı ise oyunun erken safhalarında 3 saldırı puanlı bir yaratık büyük bir tehdit. Reynad bu kartı incelerken şunları söyledi: “Masada tutunacağınız neredeyse garantileyen bir kart. Houndmaster ile sinerjisi düşünüldüğünde bir Hunter’ın zorlanacağı bir karşılaşma olan Zoolock maçlarında çok işe yarayabilir. Çok iyi bir Beast kartı.”

4. The Curator

636053558401780878

İlk bakışta The Curator’un etkisi çok spesifik gelebilir. 7 manaya 4/6 bir body’i, tauntu olsa bile kimse istemez. Örnek olarak Twin Emperor Vek’lor‘un Battlecry’ı çalışmamış halini verebiliriz. Ancak bir Murloc, bir Beast ve bir Dragon çekmenin sinerjisini incelediğimizde bu kartın ne kadar iyi bir kart olduğu ortaya çıkıyor. Neredeyse her destede kendine yer bulabilen Azure Drake ve Stranglethorn Tiger‘ı göz önünde bulundurduğumuzda çok iyi bir kart olduğunu fark ediyoruz. Ancient of Lore‘un nerflenmemiş hali ile kıyaslayabiliriz. Firebat bu kart hakkında: “Bu kartın rekabetçi bir çok destede kullanılacağını düşünüyorum, özellikle Druid’de. Innervate ile bu kartı oynuyorsunuz, iki kart çekip elinizi tekrar dolduruyorsunuz ve devam etmeye hazırsınız. Innervate üstü Ancient of Lore oynamak gibi bir şey.” dedi.

3. Medivh’s Valet

636060318533551614

Hearthstone’un en önemli etkenlerinden biri tempo ve tempo swing yapabilen kartlar hep metada kendine yer bulmuştur. Medivh’s Valet tam olarak bu bahsettiğimiz işi yapabilen kartlardan biri. ‘Deal 3 Damage” özelliğine sahip ilk kart Fire Elemental‘dı, sonrasında ise Blackwing Corruptor geldi. Bu iki kartında güçlü olarak değerlendirilmesine şaşırmamalıyız, çünkü çok iyi tempo yaratan kartlar. Bu kartın tek sıkıntısı ise özelliğini kullanmak için gerekli olan şeyi sağlamanın zorluğu. Secretlar çoğu zaman aktifleşiyor, ancak Ice Block ile müthiş bir sineri yaratabileceğini öngörebiliyoruz. Trump ise bu kart hakkında şunları söyledi: “Bu kartı çok sevdim çünkü bir sürü destede kullanılabilir gibi geliyor. ‘Deal 3 damage’ın kaç mana olduğunu hiç düşündünüz mü? En az 2 mana. Bir sürü farklı destenin yapılmasında kullanılacağına eminim.”

2. Barnes

636053885930575156

Şimdiden bir çok güzel kullanım örneğini görmüş olduğumuz bu kart gerçekten çok işlevsel. 4 manada masasında 1/1’lik bir Ragnaros the Firelord, Sylvanas Windrunner veya Tirion Fordring olmasını kim istemez ki? Deathrattle’ı olan bir kartın Barnes’dan gelmesi sonrası oynanan N’Zoth’da da aynı kartın geliyor olması da küçümsenecek bir şey değil. Barnes hakkında Amaz, şunları söyledi: “Barnes’ın gerçekten çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun size değer sağlayabilecek bir kart. Bu kartın  bir Reno N’Zoth destesinde olduğunu düşünün. 1/1’lik bir Tomb Pillager gelse, fazladan bir coininiz olur. Undercity Huckster gelse gerçekten inanılmaz olur. Çok yüksel potansiyeli olduğunu düşünüyorum.”

1. Menagerie Warden

636060321178648657

Purify çok kötü bir kart olarak bir sürü eleştiri okunu üstüne çekmişken, bu karttan çok iyi olmaktan dolayı sürekli eleştirildi. Bu kartın en iyi oynanma halinin Stanglethorn Tiger’ın üstüne oynanması olduğu düşünülüyor. 3-manalık bir çok Beast’in üstüne oynanması bile kötü değil. Hatta bu kart ile Enchanted Raven kopyalamak bile kötü değil. Gaara bu kart hakkında:”Bu kart gerçekten çılgınlık. Neden böyle bir kart çıkarttılar anlamak mümkün değil. Purify’dan bile büyük bir hata olabilir bu kart, çünkü bir kart kötü ise oynamazsınız olur biter. Ancak bu kart bozuk ve hiç eğlenceli değil. Bu kart her destede bulunacak ve metaya çok büyük etkisi olacak. İçermeyen bütün destelerin ise bu kartı yoketmeye yönelik olacağını öngörmek zor değil” dedi.

BONUS: Proların üstünde anlaşamadığı kart

Nightbane Templar

636060319524683493

Oynanmaya başlamadan kartları incelemek zor bir iş. Daha önce bunu Troggzor the Earthinator’da veya Dr. Boom’da görmüştük. Son açıklanan 45 kart içinde ise en çelişkili yorumları yaratan kart Nightbane Templar oldu. Çok bariz bir şekilde Dragon Paladin için yapılmış olan bu kart hakkında profesyonel oyuncular çok farklı düşünceler beyan ettiler.

Chakki bu karta 10 üzerinden 2 verdi ve şunları söyledi: “Bu kartın ne yapabileceğini tam olarak anlamadım. Keeper of Uldaman veya Blessing of Kings ile kullanılabilir. Ancak bu kartın oynanamayacak kadar kötü olduğunu düşünüyorum, çünkü N’Zoth Paladin gibi çok daha iyi Paladin desteleri bulunmakta.”

Thijs ise: “Paladinler için çok iyi bir kart olduğunu düşünmüyorum, ancak Dragon Paladinlerin 3-mana dropları zayıf dolayısı ile kullanılabilir. Çok sükse yaratacak bir kart olduğunu düşünmüyorum. Potansiyeli olan bir kart olmasına rağmen, kullanıldığını çok göreceğimizi zannetmiyorum.” dedi.

StrifeCro ise bu karta 5/5 verdi ve bu kart hakkında şunları söyledi: “Dragon Paladin için çok güçlü bir kart. 3 mana olmasına rağmen 4/5 değerinde. Paladinin yeni Muster for Battle’ı olabilecek bir kart. Paladin uzun süredir en güçlü Midrange kartlarına sahip olan sınıf. Hala 1-mana ve 2-mana kartları çok iyi değil ancak Netherspite Historian ve bu kartın gelişi ile Midrange Dragon Paladinleri sık sık göreceğimizi düşünüyorum.”

Kaynak: http://www.gosugamers.net/hearthstone/features/41104-the-best-and-the-worst-karazhan-cards-according-to-the-pros