Ana Sayfa Haberler Califronia Üniversitesi Espor Girişimi Başlatıyor!

Califronia Üniversitesi Espor Girişimi Başlatıyor!

California Üniversitesi, Irvine kampüsü (UCI) resmi bir eSpor girişimi başlatıyor. Bu sonbahar itibariyle aktif hale gelecek olan girişim dahilinde, son teknoloji donanıma sahip PC’ler, League of Legends mücadelelerinin gerçekleşeceği bir sahne ve canlı yayın stüdyosu hazırlanıyor. Ayrıca üniversite takımında yer alacak olan 10 öğrenciye akademik burs sağlanacak.

Öğrenci İşleri sorumlusu Thomas Parham “UCI eSports temelinde dört destek ile kuruluyor: mücadele, akademik çalışma, eğlence ve topluluk. Dünyadaki en iyi oyuncuları kendimize çekmek istiyoruz ve oyun bilimi, dijital sanatlar, mühendislik gibi bir çok farklı akademik programlarımız sayesinde oyunculuk konusunda güçlü bir araştırma ve güçlendirme kaynağına sahibiz.” açıklamasını yapıyor.

UCI aslında oldukça sağlam bir oyuncu topluluğunu içinde barındırıyor. Öğrenciler arasında yapılan anketlere göre, öğrencilerin %72’si kendini oyuncu olarak tanımlıyor, %89 gibi büyük bir kitle ise üniversiteye ait bir e-spor takımının kurulmasını destekliyor. 2015 yılında College Magazine tarafından oyuncular için 1 numaralı üniversite seçilmiş. Ayrıca kampüs içerisindeki kulüpler arasında en kalabalık olanı The Association of Gamers adındaki, oyuncuların bir araya geldiği kulüp olarak bildiriliyor.

The Association of Gamers kulübünün başkanı olan Jesse Wang ise “UCI’ın esporları resmi olarak önemsemesi ve toplulukları bir araya getirecek bir program başlatması, çoğumuz için gerçekleşmesini beklediğimiz bir rüyaydı. Bu eSpor takımı ve kurulacak arena, UCI’ın kolejler arası espor alanında lider ve trend belirleyici olarak yerini sağlamlaştıracak.” açıklamasını yaptı.

League of Legends’ın arkasındaki isim olan, Los Angeles çıkışlı Riot Games stüdyosu da, üniversitenin bu hareketini destekliyor ve UCI ile birlikte, daha iyi bir tecrübe sunmak için, çalışmalara başlıyor. Riot Games yetkili Ramon Hermann yaptığı açıklamada”300’den fazla öğrenci-çıkışlı oyun klübüne destek sağlıyor ve UCI topluluğu da bunlardan birisi. Kampüsteki oyunculara kalıcı bir yuva sağlamak için UCI ile birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. Umuyoruz ki bu girişim Kuzey Amerika’da bulunan diğer üniversitelerin de benzer programlar hazırlaması için önayak olacaktır.” sözlerini söyledi.

Kurulacak eSporlar arenası 325 metre karelik bir alanda, 80 son teknoloji oyuncu bilgisayarını bulunduracak. Son çıkan oyunları içinde bulunduracak bilgisayarlar, aynı zamanda dersler ve araştırma projeleri için de uygun olacak. UCI League of Legends takımı, önümüzdeki yıldan itibaren kolej turnuvalarında mücadele etmeye başlayacak.