Gün geçtikçe daha fazla futbol kulübünün katıldığı espor dünyasına en son katılan Hollanda’lı kulüp Ajax Amsterdam oldu. Kulüp, Hollanda’lı FIFA oyuncusu Koen Weijland ile anlaşma imzaladı. Weijland ismi Hollanda’lılar için çok yabancı değil. Oyuncunun beş kez Hollanda FIFA şampiyonu ünvanıyla beraber yükselmekte olan bir YouTube kanalı var.

Weijland’ın Ajax’ta giyeceği numara 39 olarak belirlendi. Ajax’ın sitesinde yapılan duyuruda, Weijland ömür boyu Ajax fanı olduğundan, kulübü turnuvalarda en iyi şekilde temsil etmek istediğinden bahsetti. Weijland aynı zamanda kulüple beraber hareket ederek Hollandalı gençlere yönelik farklı aktiviteler gerçekleştirip FIFA’nın espor yönü ile fiziksel futbolu birbirine yaklaştırmayı amaçlıyor. Weijland’ın açıklaması şöyle; “Umarım YouTuber ve FIFA e-atleti olarak hizmet etmem Ajax oyuncuları gibi bir ilham kaynağı olmamı sağlar”

Ajax’ın yöneticisi Edwin van der Sar da aynı fikirde; “Dijital ve gerçek futbolun ikisini de teşvik etmenin önemli olduğuna inanıyoruz. Bu iki dünya gayet uyumlu ve faydalı bir şekilde bir arada yaşayabilir”

Hollanda futbol kulüpleri arasında espora ilk atılım yapan kulüp Ajax olmakla beraber, PSV Eindhoven de FIFA oyuncusuyla anlaşma imzalamakla ilgilendiğini belirtmişti. Dünya çapında espora adım atmış spor kulüpleri arasında Sporting Lisbon, Manchester City, West Ham, Beşiktaş gibi isimler mevcut.