Espor alanındaki en iyi takımlar, en büyük organizasyonlarla anlaşmış durumdalar. Bunlar hep en iyi yetenek için paralarını harcayan kuruluşlar: Team SoloMid, Cloud9, Fnatic, EnVyUs. En iyi oyuncular da haliyle sahnede bu takımların formalarını giymek istiyorlar.

Ancak şimdiye kadar yapılmış en büyük Overwatch turnuvasında- geçtiğimiz ayki- ESL Atlantic Showdown– kendi oyuncuları tarafından kurulup, yönetilen bir  Overwatch takımı tüm bu adı sanı duyulan takımlardan daha iyi iş çıkardı. REUNITED isimli bu takım cüzdanları kalın gruplar tarafından çokça kazançlı teklifler aldı.

Takımın genel müdürü Frederik “Huggos” Christensen’in Dot Esports’a “Bize kimlerin yanaşmak istediğini duysanız gerçekten şaşırırsınız.” Gibi açıklamalarda bulundu. “Bu alandaki en büyük organizasyonlar gerçekten bizim takımımıza sahip olmak istiyorlar.”

Ancak onlar bağımsız kalmak istiyorlar. Birinin emri altında olmak, emekli girişimci bir oyuncu tarafından kurulmuş bir topluluğun malı olmak ya da ilgisiz bir grup yatırımcıya bağlı kalmaktansa, kendi kaderlerine kendileri hükmetmeyi tercih ediyorlar.

Tamamen yeni bir örnek.

Muhteşem Fırtına

E-spor imkanı yüksek olan, yeni ve heyecanlı oyunlar her yıl ortaya çıkmıyor. Team SoloMid ve Counter Logic Gaming şu anda var olmasının tek sebebi, League of Legends’ın zamanında onları tanıtmış olmasıydı. League of Legends’ın yükselişi hem oyun hem e-spor alanında yepyeni e-spor imparatorlukları inşa etti.

Overwatch da, tıpkı altı yıl önce League’in yaptığı gibi, yeni, e-spor kuruluşları doğması için yeni imkanlar sağlıyor.

“Bu bizim inandığımız ve de aslında bir yandan gösterip satmaya çalıştığımız şey.” Diyor Christensen. “Hikayemizi aslında ‘Bu fırsatı kaçırmayın dostum!’ alt başlığı ile tanıtmaya çalışıyoruz.”

Şimdiye dek oldukça büyümüş olan League of Legends, Counter-Strike ve Dota 2 gibi e-spor alanlarında yeni bir takım, yeni bir kuruluş oluşturmak size oldukça pahalıya patlayabilir. Ancak Overwatch e-spor alanında henüz yeni yeni adım atmaya başlamışken elinizdeki imkanlar daha geniş olacaktır.

REUNITED ise işte bu yeniliğin avantajını kullanıyor.

Yaklaşık beş ay önce Christensen olası sponsor firmalarla konuştuğunda, hepsi bu olaya çekingen bakıp Overwatch alanına yönelip, yatırım yapmak için erken olduğunu söylemişlerdi. 2017 dek beklemek istediklerini belirtmişlerdi. Ancak bugünse yine aynı firmalar, Overwatch alanına en başta çekmek için can atan firmalar. Overwatch’ın ilk hafta yaptığı 10 milyon dolarlık satış hepsinin ilgisini çekmişti. Ve onları bu hızla giden trene atlamaları konusunda bir sinyal olmuştu. “Ki bu da bizim işimize yaradı.” diyor Christensen.

“Benim düşüncelerime göre şu an bu alanda büyük bir potansiyel var. İnsanlar bu alana para yatırmaya artık daha sıcak bakıyor.” diyor  Christensen. “Şu zamanlar mükemmel, eğer ki e-spor alanında bir kuruluşa imza atmak istiyorsanız.”

Reunited ‘ın Doğuşu

Kasım 2014 BlizzCon’da, Overwatch duyurulduğu saniyeden beri, yüzlerce rekabetçi ver profesyonel performans geçmişi olan oyuncular çıkış tarihi için kendilerini hazırlamışlardı.

REUNITED’ın oyuncuları, eskiden Fnatic için turnuva kazanan Battlefield 4 takımlarındayken ise geri kalan oyunculardan farklı değildiler.  Farklı başlıklarda şampiyonluklar elde etmiş bu oyuncular, oyunun sektörde büyük bir etki yaratacağını tahmin ediyorlardı. Aynı zamanda Blizzard’ın sadece iyi bir oyun çıkarmakla kalmayıp, direkt olarak oyunu e-spor alanında, diğer oyunlarda olduğu gibi- destek olacağına dair güvenleri vardı.

REUNITED’ın oyuna alışmaları birkaç hafta aldı. Bunun yanında kapalı betaya rakiplerinden daha geç başlamışlardı. Ancak kısa zamanda Avrupa’nın ilk takımlarından biri olmayı başardılar. Yetenekli taşıyıcı oyuncuları ve yıllarca rekabetçi alanda kazandıkları tecrübeler sayesinde bu iş onlar için daha kolaydı.

Vakit Fnatic ile anlaşıp yeni bir kontrat imzalamaya geldiğindeyse, güvendikleri Christensen’a döndüler. Christensen bu iş için biçilmiş kaftandı. Quake turnuvalarında REUNITED’ın Vallutaja’sı ile beraber oynayıp oyunlar kazanmıştı. Kariyerini ise iş ve bilgi teknolojisi alanında okumak adına bırakmıştı.

Fnatic ile anlaşmak için gittiklerinde Fnatic gibi bir kuruluşun bile Overwatch’a henüz ısınamadığını öğrendiler. Bu yüzden kendi kaderlerini kendi yazmaları gerektiğine karar kıldılar. Oyuncular için REUNITED’ı oluşturmak oldukça düşük risklere sahipti. Christensen’siz devam etseler bile herhangi başka bir kuruluşla anlaşırdılar. Ancak Christensen başarılı olursa, ellerine geçecek ödüller oldukça büyüktü.

REUNITED, bir bakıma Counter-Strike organizasyonu olan Astralis’ten örnek alınarak oluşturuldu. Tabii ki, Astralis gibi aynı gelir kaynaklarına sahip olmak zorunda değildiler. Ancak yine de bu topluluk da kendi içinde bazı yararlara sahip. Örneğin her oyuncunun gelirinde kesin olarak her sponsorluk belli bir yüzde yer alıyor.

Şimdilik İşler Herkes İçin Yolunda

Takım hala bir sonraki bağış için arayışta olsa da, gelecek REUNITED için oldukça parlak görünüyor. Takım sosyal medyada, diğer Overwatch takımlarına nazaran, daha aktif bir hayran kitlesine sahip. REUNITED, her hafta en iyi hareketlerinden oluşan bir video yayınlıyor. Bu da oyuncularının hayranlarla arasındaki bağı güçlendiriyor.

Takımın yaptığı işler ise oldukça tutulmuş durumda. Overwatch’ın henüz genç tarihinde en büyük turnuvalarından biri olan ESL Turnuvası’nda ikinci yeri bileğinin hakkıyla kazanmış durumdalar.

“Bu oyundaki rekabet alışık olduğumuzdan bile fazla.” diyor Christensen. “Oynadığımız oyunlarda her şeyi kazanmaya alıştık. Gerçekten her şeyi. Burada rekabet unsuru oldukça yüksek. Ancak biz de buna alışıyoruz.”

Christensen’in endişelerinden biriyse Overwatch bu kadar popülerken, Overwatch’ın e-spor yönünün bu kadar popüler olamama ihtimali. En azından Batı marketlerinde. Çin ve Kore’de Overwatch e-spor takımları oldukça büyük görünse de, Kuzey Amerika ve Avrupa’da işler biraz daha derinden ve yavaş ilerliyor gibi. Bunun yanında ESL Atlantic, finaller boyunca 77.000 izleyiciye ulaştı. Belki de bu endişelenecek bir şey olmadığı anlamına geliyordur.

Christensen’in REUNITED takımı için organizasyonlar anlaşma istekleri alması şaşırtıcı değil. Ancak takım şimdilik kendilerini bu yola adamış durumda.

“Doğru olan şeyi yaptığımıza inanıyoruz.” diyor Christensen. “Güzel sayılar duyuyoruz ve gerçekten bu hareketi daha da ileri taşımamızı sağlayacak oldukça ilginç insanlarla iletişime geçiyoruz.”

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/reunited-overwatch-team-player-owned/