Capcom Cup 2016 için ödül havuzunu destek fonu sayesinde 90,000 $ arttıran Capcom, kasım ayına kadar 150,000 $ daha kasasına ekleyeceğini duyurdu.

EVO organizasyonu tarafından gerçekleştirecek olan Capcom Pro Tour DLC paketi CPT temalı kostümleri ve sahne düzenlemelerini yapacağını bildirdi. Destek fonu için toplanan rakamların gerçek yüzdelerini duyurmayan EVO, etkinlik gelirlerini doğrudan Capcom Kupası finalleri için ödül havuzuna ekleyecek. Yapılan açıklamalara göre ise toplanan 90,000 $’ın oluşturulan 250,000 $’a eklendiği bildirildi.

Capcom yetkilisi Niedel “Haunts” Crisan’ın Playstation Blog’undan yazdığı yazıda ise oluşturulan DLC paketine %30, Capcom Pro Tour prodüksiyonuna ise %50’lik pay verdiklerini, ödül havuzunun ve etkinlikliklerin arttığını, 2017 yılında bunu daha belirgin göreceklerini yazdı.

Ayrıca Capcom Cup 2016 için planlanan hedef ise dövüş oyunu tarihi boyunca gelmiş geçmiş en büyük ödül havuzu ve etkileyici olması öncelikli amaçlarının olduğu vurgulandı.

  • Capcom destek fonu girişimi, DLC paketinin gelmesiyle oyun için satışların turnuva kapsamında toplanması fikri ve karakter tasarımlarını ise geçmiş yılın Capcom Cup şampiyonu Inoue “Kazunoko” Ryota tarafından hayata geçti. CPT DLC paketinin oyun içinden Kasım ayında kaldırılması planlandı.