Bir buçuk yıl önce League of Legends yaratıcıları olan Riot ekibi bir masa oyunu çıkartacaklarını duyurmuşlardı. Dışarıdan gelen bir danışman ile yapılan önemli bir toplantıdan sonra projeye yeni bir yön verildi. Sonucunda ise, Mechs vs. Minions isimli bu masa oyunu projesini tamamlamak için normalden iki kat fazla çalışılması gerektiği ortaya çıktı. Fakat yapımcı Chris Cantrell 13 Ekim’de satışa sunulacak olan bu oyunun tüm emeklerine değeceğini söylüyor.

Cantrell geçen haftaki video konferansında “Bunun League of Legends oyuncularına bir hediye olduğunu söylemek çok komik olur çünkü $75 olarak pahalı bir fiyatı var. Ama masa oyunları herkesin sevdiği bir hobi ve bu konuda ister istemez hepimiz heyecanlanıyoruz. Bu yüzden projemizi bu alanda geliştirdik.” diye ekledi.

 

3
ARKAPLAN
Cantrell’in hırslı bir masa oyunu sevdalısı olduğunu söylemek hafif kalır. Kişisel kütüphanesinde 1,200’den fazla masa oyunu göze alırsak ona koleksiyoncu demek daha doğru olur. Son 10 yıllık sürede yeni ve yaratıcı fikirler öne sürdüğü için kendisi bu alanda çok saygı duyulan bir insan. Takımı ile son yapmak istediği şey; Riot Games kuruluşunu ikinci derece bir proje ile mahcup etmek!

“Bir oyun yaratırken her zaman patent konusunda çok dikkatli olurum. Bana League of Legends Monopoly oyunu çıkarmalısın diyen insanlara bile bunu izinsiz yapamayız diyordum. Diğer türlüsü bana sadece para kazanmak için telif hakkını yok saymak gibi geliyor ve bu bence çok yanlış.”

Bu yüzden 2015 yılında Mechs vs. Minions oyunu çıkmadan önce son dokunuş için Cantrell ve takımı dışardan ufak bir yardım talep etti. Böylelikle Riot, The Dice Tower‘dan Tom Vasal ve Shut Up & Sit Down‘dan Quintin Smith için ödeme yaptı. İki oyun eleştirmeni de bu proje danışmanlığında gizlilik ve yoğun çalışma temposunu kabul etti.
“İlk önce Tom geldi ve oyun hakkında endişelenmemiz gerektiğini, oyunu beğendiğini ve harika olduğunu söyledi. Daha sonra Quintin geldi ve oyunu çok sevdiğini fakat bir kez daha oynamak istemeyeceğini söyledi.” diyen Cantrell, Quintin’in yardımı ile oyundaki yaratıcılığın ve eğlencenin yön değiştirdiğini belirtti. “Birimsel oyun panoları onun fikriydi, böylelikle her oyun farklı olacak ve olay örgüsü oyun içerisinde ilerleyen sürede gelişecek.”

 

2

 

HAKKINDA
Mechs vs. Minions kurgusunda Runeterra dünyasının minik Yordle yerlileri olan Corki, Tristana, Heimerdinger ve Ziggs mekanik üstünde savaşmayı öğreniyorlar. Fakat ilk eğitimlerinde bir şeyler ters gidiyor ve League of Legends minyonları saldırmaya başlıyor. Onları geri püskürtmek için oyuncular ortadan kart çekmek ve bir dizi hat oluşturmalılar. Bu dizilim onlara mech yani mekaniklerinin nasıl hareket edeceklerini ve savaşacaklarını söyleyecek. Cantrell, oyunun klasik Robo Rally oyununu andıran kart esaslı bir sistemi olduğunu söylüyor. Mechs vs. Minions oyununda bu kartlar komuta zincirini oluşturur. Mekaniklerin aldığı herhangi bir hasar bu dizilimi bastırabilir ya da değiştirebilir.

“League of Legends’ta gerçekten robot karakterlerimiz de var, mesela Blitzcrank ve Orianna gibi. Fakat Mechs vs. Minions oyununda hasar verebilmek için mekaniklere ihtiyaç duyduk, böylelikle daha ilginç ve eğlenceli hareketlerde bulunabilirsiniz. Bazen bu tadı bilgisayarda alamıyoruz, masa oyununda da bu hayal kırıklığını yaşamak istemeyiz. Bu yüzden mekanik kullanan bu küçük Yordle karakterlerini tercih ettik.”

Kutunun içinden 4 adet minyatür şampiyon, 100 adet plastik düşman minyon, 1 adet güç bombası ve 1 adet kum saati gibi malzemeler var. Her oyunun 10 görevi zarflar içerisinde oluyor, damgasını açtıktan sonra yeni hedefler, kurallar ve komuta zincirleri ile karşılaşacağız.

“Rob Daviau’nun miras olarak değerlendirilen ve masa oyunları dünyasına kattığı anlatım tarzından esinlendik. Bu miras büyük ihtimal son 10 yılın en iyi masa oyunu buluşu olabilir. Hatırlıyorum ki bu oyun sistemi ile ilk karşılaştığımda çok heyecanlanmıştım ve oyun kutusunu açtığım zaman kuralları öğrenmek için kitapçıkları okumak çok eğlenceli bir şeydi. Riot bizden Daviau oyunları gibi kartları yok etmemizi ya da oyun panosu üzerine yazı yazmamızı istemiyor, bunun yerine oyundaki gizem mühürlü zarflara yerleştirilerek elde edildi. Ne kadar zaman geçtikçe oyun hakkında bilgiler spoiler olarak paylaşılacak olsa da, oyundaki gizemin kaybolmaması için pano onlara ortaya koymalarını belirtene kadar bunun gizli kalmasını ümit ediyoruz. Oyun içerisindeki en değerli parça kesinlikle bu zarflar.”

“League of Legends hayranları için değeri arttırmak istedik, bu yüzden mühürlü zarflar ve renkli figürler tercih ettik. Ve sadece Riot mağazasında satışa sunulacak. League of Legends oyuncularının sayısını düşünürsek onlara aslında çok da az görünen bir rakam yani tam 30,000 tane İngilizce dilinde oyunun kopyasını çıkardık. Ayda 100 milyon oyuncusu olan bir oyun için, başlangıç olarak 30,000 adet masa oyunu sadece $75 fiyata gerçekten çok normal. Daha sonrası için daha fazlasını kopyalayacağına ve dil seçenekleri ekleyeceğinden emin olabilirsiniz.” diyen Cantrell bizi oyun hakkında gerçekten çok heyecanlandırdı!

Daha fazla bilgi için: http://na.leagueoflegends.com/en/featured/mechs-vs-minions#overview

 

5-1  7-1 7-2