İnternet üzerinden canlı yayın yapmayı sağlayan platform DingIt.tv, aylık ziyaretçi sayısının büyük bir kısmını farklı yöntemlerle sağlamakla suçlanıyor. Espor ağırlıklı içeriğiyle tanınan Slingshot sitesinin haberine göre, DıngIt’in ziyaretçilerinin büyük kısmı reklam uygulamaları aracılığıyla sağlıyor.

Reklam aracılığıyla ziyaretçi sayısını arttırmak kendi başına bir problem olmasa da, DingIt tarafından kullanılan yöntem biraz daha problem yaratacak cinsten. Bir internet güvenlik uzmanı olan Phillip Hallam-Baker’ın açıklaması şu şekilde:

“Normal şartlarda yapılan reklam kampanyaları bir sitenin ziyaret trafiğini bu kadar yükseltemez. Fakat bazı reklam firmalarına yapılacak uygun ödemeler ile diğer kullanıcıların tarayıcıları üzerinden yapılan ziyaret sayısını arttırmak mümkün. İşin en sorunlu kısmı ise, bu ziyaretçilerin bir çoğu kullandığı tarayıcıların sizin sitenizi ziyaret ettiğinden bile haberdar olmayabilir.”

Şubat ayında DingIt tarafından gönderilen blog yazısında, ilk resmi iş yıllarının ciddi bir biçimde başarılı olduğu belirtilmişti. “Muhtemeşem” bir hızla büyüyen platform, her ay 20 milyon tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilmişti. Slingshot raporuna göre o günden beri DingIt görüntülenmeleri hızla artmaya devam etti. Twitch’e rakip olan platform, geçtiğimiz 3 ay içerisinde 2000  sıra birden yükselmeyi başardı. Rapora göre “Birleşik Krallık içerisinde en çok takip edilen 243. site olmayı başaran platform, KickStarter, Bloomberg ve Blizzard’ın Battle.net sayfalarını geçmeyi başardı.”

Eğer bu suçlamalar doğruysa, DingIt’in bu ziyaretçi trafiğini sağlamak için oldukça çaba gösterdiği söylenilebilir. Her ne kadar site yönetimi “bir çok farklı kaynak üzerinden yapılan reklamlar” olduğunu onaylasa da, sahte ziyaretçiler ile trafik sağlamanın “hiçbir faydası olmayacağını” belirtiyor.