Cerberus Invitational Hearthstone Masters’da final zamanı geldi çattı. Başlangıçtan bu yana neler oldu birlikte bakalım.

İlk Aşama: Swiss Sistemi

16 davetli oyuncu ilk önce Swiss sistemiyle rastgele bir şekilde eşleştirildi. Beş round üstünden oynanan sistemde oyuncular Yukarı, orta ve kaybedenler grubu olarak belirli roundlarda eşleştiler. Toplamda 3 roundda rakibine karşı kazanan oyuncu Final Aşamasına geçme hakkı kazanıyordu.

Bu 5 roundluk sistemde ilk 3 roundu namağlup kazanan Cabixo bu aşamanın sürpriz ismi olarak karşımıza çıktı. Aynı şekilde ilk 3 roundu namağlup kazanan ThunderUP ile birlikte yerini kesinleştirmişti.

Genel olarak baktığımızda gruptan çıkması beklenen Smas, Nightcall ve Woven ne yazık ki rakiplerine 3 roundda yenilerek turnuvadan erken ayrıldılar.

Beş roundun ardından Final Aşamasına çıkan oyuncular ise şöyle:

1.Cabixo3-09-3
2.ThunderUP3-09-5
3.Posthum3-111-5
4.Ulquiomaru3-110-5
5.Fionamed3-110-8
6.Berserkci3-213-7
7.Fujitora3-213-10
8.Darkology3-212-12

İkinci Aşama: Final Aşaması

Kazananlar Tablosu

Final aşamasına çıkmaya hak kazanmış 8 oyuncu Çifte Elemeli tabloda Beş maç üstünden rakipleriyle eşleşti.

İlk eşleşmelerden Cabixo vs. Darkology maçını Swiss grubundan namağlup çıkan Cabixo elinin istediği gibi gelmemesi sebebiyle ve Darkology’nin bir adım önde olmasından dolayı elenerek Kaybedenler grubuna düştü.

Ulquiomaru vs. Fionamed eşleşmesindeyse Ulquiomaru rakibinin karşısında biraz zorlansa da 3-1 yaparak skoru bir üst tura geçmeyi başardı.

ThunderUP vs. Fujitora eşleşmesi ise Fujitora’nın daha önceden tabiri caiz ise WESG’den eli sıcak gelmesiyle 3-1’lik bir skorla galip gelmeyi başardı.

Posthum vs. Berserkci karşılaşmasında ise 3-1 kazanan Berserkci bir üst tura geçip Final’e bir adım daha yaklaştı.

Bir üst turda karşılaşan Darkology ve Ulquiomaru arasında çok çekişmeli bir maç geçti. Ancak Ulquiomaru’nun şansı sonlarda kendisinden ayrılınca ne yazık ki 3-2’lik bir skorla kaybedenler tablosuna düştü. Darkology ise finale bir adım daha yaklaştı.

Fujitora vs. Berserkci maçında ise Berserkci istediği gibi bir ele sahip olamadı ve Fujitora’nın baskın oyunu ona zor anlar yaşattı. 3-1 biten maçtan ne yazık ki Berserkci mağlup ayrıldı.

Kaybedenler Tablosu

Kaybedenler tablosunun ilk maçı Fionamed vs. Cabixo arasında gerçekleşti. Fionamed’in şansının yüksek olması ve Cabixo’nun istediği kartları erken çekememesi onu maç boyunca baya zorladı. 3-1’lik bir skor ile kazanan Fionamed bir üst tura geçerken, bu aşamaya kadar namağlup gelen Cabixo bu aşamanın ilk elenen ismi oldu.

Kaybedenler tablosunun ikinci maçı ise Posthum vs. ThunderUP arasında gerçekleşti. 3-1 biten maçın ardından Posthum bu aşamaya namağlup gelen ThunderUP’ı turnuvadan eleyen isim oldu.

Kaybedenler tablosunun ikinci roundunda Berserkci, Fionamed ile karşılaştı. Bu ana kadar turnuvadan ayrılmamak için elinden geleni yapmış iki oyuncu da bu maçı kaybetmemek için elinden geleni yaptı. Ancak Fionamed 3-1’lik skorun ardından aşamadan elenen 3. isim oldu.

Kaybedenler tablosunun dördüncü maçında Ulquiomaru vs Posthum karşılaşması gerçekleşti. Ulquiomaru’nun eline gelen kartlar istediği tempoyu yakalayamamasına sebep oldu ve 3-0’lık bir skor ile aşamadan elenen 4. isim oldu. Posthum ise kurduğu baskıyla bir üst tura çıkmaya hak kazandı.

Bu maçlar esnasında, profesyoneller tarafından oynanan kazandıran destelere ulaşmak için GameSultan Kazandıran Desteler yazımıza bakabilirsiniz. Daha fazla içerik ile sizlerle olacağız, finalde görüşmek üzere!