Güvenilir kaynaklara göre üç yeni Çinli Overwatch takımı, Overwatch League‘in İkinci Sezonu’na katılıyor!

Çin’in Overwatch macerasıyla ilgili akla gelen ilk şey kuşkusuz Shanghai Dragons takımının Overwatch Ligi’nin açılış oyunlarında üst üste 40 maç kaybederek bir rekora imza atmış olmasıdır. Bu yüzden yapılan bu duyuru, herkesin bu yeni üç takıma şimdiden şüpheyle yaklaşmasına sebep oldu, özellikle de herkes o meşhur 40 rekorunu silebilecek nitelikte bir takım gelip gelmeyeceğinden endişelenirken.

2017’nin son yarısında Çin’in Overwatch macerası umut vaat ediyordu, özellikle de Overwatch Premier Series‘in İngilizce olarak yayınlanmasından sonra. Hatta ekim ayında bu yayıncılar doğrudan Shanghai’a gidip APAC 2017 turnuvasını canlı yayınlamışlardı. Bunlardan biri de North American Contenders‘ı sunmakta olan James “Jamerson” Lee’ydi.

Jamerson’a göre Çin bölgesini eşsiz yapan şey “kendi kendine yeten bir sistemi” olması; yani Çin dışındaki izleyicilerin görmeye alışık olmadığı oldukça farklı ve çeşitli metaları içinde barındırıyor.

“Hepsinden önemlisi, daha fazla Doomfist videosu sunacak olmam gibi muhteşem bir gerçek de var. Batı ve Kore takımları pek ilgimi çekmedi ama S1mpfall, Eileen ve Leave gibi Çinli oyuncular, Doomfist oynayışlarıyla hemen ilgimi çekmeyi başardı.”

Ama maalesef, 2017’nin sonunda Çin’in Overwatch’taki namının kirlenmesine kimse engel olmadı, hem de Overwatch Ligi’nin arefesinde. Miraculous Youngster, Çin’in görmüş olduğu en iyi takım olmasına rağmen 6 Aralık’ta yaptıkları bir duyuruyla takımı dağıttıklarını duyurmuştu. Bir başka iyi takım olan 1246 da aynı yolu izlemiş ve tam 11 gün sonra takımı dağıttıklarını duyurmuştu. Jiaxing’te sunulan Kasım Ayı Yıl Sonu Törenleri’nde en iyi takım seçilen LGD Gaming, koçlarını ve üç oyuncularını Shanghai Dragons’a kaptırmıştı ve hâlâ yeni oyuncu arayışı içindelerdi.

Shanghai Dragons’ın hayal kırıklığına uğratan ilk sezon performansından sonra pek çok Çinli izleyici, oyuncu ve yayıncı bu beklentili gerilimi hissetmeye başladı. Chinese Contenders ve Overwatch Ligi yayıncısı olan Alan Gai, bu durumu “çok zor bir kışı atlatmak” şeklinde yorumladı. Ancak yine de Çin’in Overwatch sahnesindeki yeri için iyimser düşündüğünü söyledi.

Tüm bu endişelere rağmen Çin Dünya Kupası takımı, Bangkok’taki grup belirleme maçlarında art arda 5 zafer kazanarak dikkatleri üstüne çekmişti. Çok basit bazı hatalar yüzünden birkaç haritada kaybetmiş olsalar da yüksek bir skorla turnuvayı tamamlamışlardı. BlizzCon’da yapılacak turnuvaya üçüncü kez katılma hakkı kazandılar.

Alan Gai ise Çin’in Overwatch’taki geleceğiyle ilgili pozitif şeyler düşündüğünü şu sözlerle ifade etti,

“Geçmiş geçmişte kaldı, bu yüzden önümüze bakmayı tercih ediyorum. Bence gelecek yıl Çin’in Overwatch sahnesindeki yeri için çok önemli bir sene olacak, özellikle de altyapısı. Bu ülkede yüksek potansiyele sahip çok yetenekli pek çok oyuncu var. Bu profesyonellerin büyük bir kısmının kendilerini bu endüstriye adamalarını ve hayallerinin peşinden koşmalarını görmeyi çok istiyorum.”