Playofflara 3.sıradan giren Cloud 9 2.sıradan giren Immortals’ı yarı finallerde 3-2 devirdi.

C9 seriyi Immortals’ın ana kadrodaki güçlü üst koridor oyuncusu Heo “Huni” Seong-hoon’a saldırarak kazandı.Kuzey Amerika’daki nerdeyse sorgusuz en iyi üst koridor oyuncusu olmasına rağmen,C9 Huni’deki zayıflığı hissetti.

Riot’un seriler hakkında yayınlanan bir maç öncesi röpörtajda C9’ın Nişancısı Zachary “Sneaky” Scuderi Huni’nin bazen saçma seçimler yaptığını söyledi.Aslında C9 oyunları Huni’nin Riven, Kennen ve Lissandra pickleyip S- düzey metadan dışarı çıkması yüzünden kazandılar.

İlk oyunda erken avantajlardan yaralanmakta başarısız olduktan sonra C9, ikinci maçta beslenmiş bir Riven’ın üstesinden gelerek ve 31.dakikada 4.5 bin altın farkını eşitleyerek seriyi eşitledi.Objektif takası ve sürekli olan takım savaşları ikinci oyunu sezonun en kaotik ve eğlendirici oyunu yaptı.

Üst koridor Jeong “Impact” Eon-young’un Gangplanki’i, Immortals’ın yıldız ormancısı Kim “Reignover” Yeu-Jin tarafından olağanüstü bir baskıyı üzerine çekerken, Kalan C9 oyuncularının harita üzerinde bir sayı avantajı ile oynamalarına izin verdi.Impact oyunun kilit bir noktasında inhibitörü kurtarmak için Pobelter’ın Leblanc’ına karşı bir bire bir kazandı.Bu ivme 3.oyuna C9’ın 33.dakikada 10.7bin altın üstünlüğü inşa etmesi ile taşındı.

C9 4.oyunda erken üstünlüğü elde ettiğinde seriyi zafere sürdürebilir gibi gözüküyordu, ancak Immortals baskıyı sindirebildi ve maçı orta oyundaki bir kaç takım savaşından sonra geri çevirdiler.

C9 5.oyunda Immortals’ın erken öldürme baskısını azaltmak için başka yerde objektifler alarak Immortals’ın kitabında olmayan bir taktiği uyguladı.Dakikalar 24’ü göstermeden önce kaotik bir takım savaşından aldıkları büyük galibiyet sonrası C9 önemli üstünlüklerini korumak için hızlıca barona yöneldi.

36.dakikada yapılan diğer bir önemli bir takım savaşına kadar C9’ı zaferden uzak tutan şey Huni’nin uzağa ittirmesinden başka bir şey değildi.Bu C9’ın başka bir Baron’u korumasına izin verdi.
Immortals oyunu geciktirmek için yiğitçe bir hamle yaptı, fakat C9 47.dakikada üçüncü baronu alarak seriyi bağladı.

C9 Pazar günü gerçekleşecek olan CLG ve TSM arasındaki serilerin kazananı ile önümüzdeki haftasonundaki finallerde karşılaşacak. C9 Bölgesel elemelere gitmeden dünya şampiyonasındaki yerini sağlama almak için bu maçı kazanmaya ihtiyacı var. Ayrıca eğer CLG şampiyonluğu kazanırsa ve Immortals 3.lük maçında TSM’i yenerse C9 ekibi bölgesel elemelere gitmeden dünya şampiyonasına gitme hakkı kazanacak.