LCS yaz playoffları devam ederken Splyce ekibi H2K Gaming ekibini yarı finallerde yenerek hedeflerine bir adım daha yaklaştılar.

Turnuvanın yeni isimlerinden biri olan Splyce ekibi her ne kadar yeni olsalar da support oyuncularını değiştirdikten sonra 9 galibiyet,6 beraberlik ve 3 yenilgi ile G2 Esports ekibinin arkasından ikinci sırada yer alıyorlar.

Hem Splyce hem de H2K ekipleri playofflara kalmak için ağır ve hesaplı oyunlar oynadılar. Serideki beş maçın beşinin de oynandığı oyun karşılıklı galibiyetlerle başladı. İlk maçı H2K ekibi 14.000 gold farkı ile önde kapatırken ikinci oyunda Splyce ekibi AD Carryleri olan Kasper “Kobbe” Kobberup’un harika Jhin oyunuyla maça dengeyi getirdi. Üçüncü maçı kazanan isim tekrardan H2K ekibi olurken Spylce ekibi bir sonraki oyunu alarak karşılaşmanın kaderini son maça taşıdılar.

Beşinci maç diğer maçlara nazaran daha yavaş bir maç olsa da aksiyon hiç eksik olmadı. Maç başladıktan 30 dakika sonra Splyce ekibi Baron almaya çalıştı. H2K ekibi dayanmaya çalışsa da ekipten Konstantinos “FORG1VEN” Tzortziou’nun fighttan erken çıkarılması,mid lane oyuncusu Ryu Sang-ook’un Splyce ekibinden 3 kişiyi aldıktan sonra ölmesi fightın kaderini değiştirdi. H2K ekibi fightta en güçlü elemanlarını kaybedince geride kalan Splyce ekibi üyeleri Wunder ve Mikyx canlarını doldurdukları gibi Baron’a tekrar girerek canları az olan H2K ekibini ortadan kaldırdı. Onları durduracak kimse olmayınca Baron’u da alan ekip dakikalar içinde maçı bitirdi.

EU LCS finalleri Spylice ekibine karşı G2 Esports ve Unicorns of Love mücadelesinin kazananına karşı 28 Ağustos’ta oynanacak. Ayrıca eğer H2K Gaming,G2 Esports ve Unicorns of Love ekiplerinin mücadelesinin mağlubuna karşı kaybederse Splyce ekibi için dünya şampiyonasında bir yer garanti olacak.