“Crouch-Jump Bug” olarak adlandırılan ve oyuncuların bazı pozisyonlarda rakiplerine görünmeden onları görebildiği bug, Krakow Major turnuvasında resmi olarak serbest.

Nikola “LEGIJA” Ninić tarafından keşfedilen bu bug, kadrosunda yer aldığı BIG takımında başarıyla uygulanınca, diğer CS:GO oyuncuları arasında da hızla yayıldı.

Dün oynanan maçta BIG takımından Johannes ‘tabseN‘ Wodarz rakip oyuncu Nikola “NiKo” Kovač üzerinde Inferno haritasında “banana” olarak adlandırılan bölgede bu hareketi denedi ve hata sayesinde rakibine karşı bariz görüş üstünlüğü kazandı. Bu üstünlükten yararlanan tabseN önce rakibini el bombasıyla yaraladı ve rakibinin “orta yol” üzerinden atağa geçtiğini görünce hemen arkasından giderek kendisini ve takım arkadaşını rahatça öldürdü.

İlgili hatayı ve maçtaki olayı bu video üzerinden detaylıca izleyebilirsiniz:

Yaşanan bu olay üzerine PGL Major yetkilisi Yehor “pANdA” Kolomiets hatanın resmi olarak serbest olduğunu açıkladı. Yetkili bu hatanın oyunun bir “mekaniği” olduğunu ve bu mekaniğin oyunda yarım yıldır olduğunu belirtti. Bunu, “tek yönlü sis bombası”na veya “sessiz zıplama”ya benzetti.

Bu resmi açıklamanın ardından FaZe takımının oyuncusu karrigan, bu hatayı mousesports takımı ile birlikte rahatsız edici sıklıkta kullanmama kararı aldıklarını Twitter üzerinden duyurdu.

Bakalım Valve tarafı ilerleyen günlerde bu hata ile ilgili bir düzeltme yaması yayınlayacak mı yoksa bunu hatayı açık bırakarak bir mekanik haline mi getirecek?

PGL Major Kraków 2017: Birinci Gün