SK, cs_summit Spring 2017 büyük finalinde Gambit’i 3-1 (Inferno 10-16, Cache 16-2, Train 16-13) yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

ESL, ESEA ve diğer büyük CS:GO turnuvalarının yaz dönemi büyük turnuvaları gerçekleşmeden önce Amerika’da düzenlenen CS_SUMMIT Spring 2017 turnuvası ile ev konseptinde 8 ünlü CS:GO takımını ağırladı. 20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen bu mücadele sonucunda 5 maçlık büyük finalde SK Gaming, Gambit’i 3-1 yenerek 63,750 $ ödülün sahibi oldu.

“@FalleNCS: Ggwp @GambitEsports iyi dövüştünüz!
CS Summit’in şampiyonları!
Tebrikler için teşekkürler çocuklar.
Daha fazlasını istiyoruz! Sidney hazırlıkları yarın başlıyor.”

Maçı özetine geçmeden önce SK Gaming’in seriye üst brikette olduğu için 1-0 avantajlı başladığını belirtelim.

İlk maç Gambit’in seçimi olan Inferno haritasında Terörist tarafında 5-0 üstünlük sağlayan taraf Gambit oldu. Fakat SK çok geçmeden kontrol sağlayan taraf olmayı sağlayarak 8-7 ilk yarı tamamlandı. İkinci yarı ise Gambit yaptığı alan savunmasıyla üstünlük sağlayarak sadece 2 round kaybediyor. İlk maçın öne çıkan isimleri SK Gaming tarafında Felps ve FalleN olurken Gambit tarafında Zeus ve Dosia oluyor.

İkinci maç Cache haritasında SK Gaming, Terörist tarafında başladı. Ve genel olarak maça baktığımız zaman Coldzera’nın kritik 1vs1 round’ları kazandığını ve Gambit’in ekonomik olarak toparlanamadığı bir maç izledik. Coldzera’nın 28 skora ulaştığını ve 1v3 takıma zafer kazandırdığını gördük. SK, T tarafında 13-2, CT tarafında hiç kayıp yaşamadan 3-0 toplamda 16-2 skor ile kazandı. Maçın MVP ismi ise Marcelo “coldzera” David oluyor. Seride durum 2-1. Gambit için kader maçı.

Üçüncü maç Train haritasında Gambit, Terörist tarafı olarak başladı. Fernando “fer” Alvarenga ve Coldezera’nın aldığı skorlar ile ilk yarı 8-0 üstünlük sağlayan SK ilk muazzam bir ivme sürdürdü. Gambit’in geri dönüşü ise Abay “H0bbit” Khasenov tarafından 2 round boyunca 5 skor çıkarttı ve SK alan savunmasını dağıttı. Bu noktada bireysel oyun ön planda oldu. İlk yarı 6-9 SK üstün çıkan taraf oldu. İkinci yarı başlangıcında 2 round üstünlük sağlayıp durumu toparlayan Gambit sonrasında SK Gaming karşısında 6 round kayıp sağladı. Dosia’nın 1v2 kazancı ile 2-3 round avantajlı sağlayan Gambit tarafı olsa da SK 2 round boyunca çok rahat bir üstünlük sağladı ve CS_SUMMIT 2017 Şampiyonu olmayı başardı. Turnuvanın MVP ismi ise toplamda 68-40 skoru sağlayan Marcelo “coldzera” David oldu.

Cs_Summit Spring 2017 Sıralaması Şöyle;

Heroes of the Storm 2.0 Bizlerle!