Büyük bir oyuncu kitlesini barındıran Counter-Strike:Global Offensive oyunu bazı hatalar yüzünden birçok oyuncunun şikayet odağı olmuştu. Bugün gelen güncelleme ile CS:GO kısmen değişti diyebiliriz.

2012 yılında piyasaya sürülen oyun gelen güncellemeler ile bambaşka bir oyun haline geldi diyebiliriz. İlk başlarda makyajlanmış bir CS:Source görüntüsü veren oyun gelen yeni güncellemeler ile kendine has bir özellik kazandı. Özellikle gelen “Arms Deal” güncellemesi ile oyun bambaşka bir boyut kazanmıştı. Yıllar içerisinde kapatılan buglar her ne kadar çok olsada hala büyük sayıda bug vardı oyunda. Daha önce gelen major güncellemesinden sonra CS:GO’ya ilk defa büyük bir güncelleme geldi.

Dilerseniz güncellemenin detaylarını sizlerle paylaşalım;

  • Öncelikle yıllardır birçok yerde dalga konusu olan “C4 Çözme” konusu artık giderildi. Daha önce ellerini bile sürmeden bombayı çözen karakterimiz yeni gelen güncelleme ile kablo veya benzeri bir şeyi c4’ün üzerine atıyor ve öyle çözüyor. Açıkçası c4’e yaklaşarak bir kit ile çözmesi daha mantıklı olabilirdi.
  • Diğer gelen bir güncelleme ise değişen karakter hareketleri. Aşağıdaki videoda farkları açıkça görebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=H25vSFpcZ6M

  • Hitbox değişti artık rakibimizi daha rahat öldürebileceğiz. Daha önce basit bir hitbox yapısına sahip olan karakterimiz bundan sonra daha geniş kapsamlı bir hitbox’a sahip olacak.

CFLiPST

  • M4A1-S Hayranları sizlere kötü sayılabilecek bir haberim var M4A1-S artık daha güçsüz. Uzun süredir tartışma konusu olan M4A1-S nihayet gerekli nerf’i aldı. M4A4 hayranı olaran M4A1-S kullananların çok daha avantajlı olduğunu düşünüyordum artık bundan sonra aynı avantaja sahip sayılırız.
  • Gelen güncelleme ile M4A1-S’in mermi atış hızı ve zırhı delmesinin gücü azaltıldı. Fakat bu azaltılma çokta kötü bir şey değil bana sorarsanız. 🙂 Aynı zamanda fiyatı 3100 dolar oldu.
  • Kapı arkası silah görünmesi yok edildi. Böylece kapı arkasında saklanırken silahınızın namlusu öbür taraftan görünmeyecek. Artık içiniz rahat rahat pusabilirsiniz.
  • Dual Beretta güçlendirildi.
  • Zeus’un fiyatı 100 dolar oldu.

Güncelleme ile ilgili ayrıntıları içeren videoyu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.