Türkiye Şampiyonluk Ligi takımlarından Oyun Hizmetleri’ndeki skandal denebilecek tuhaf olaylar, oyuncuları Kanani‘nin Reddit’e yazdıklarıyla patlak verdi. Takımın orman rolündeki oyuncusu Kanani’nin açıkladığı olay bizi oldukça şaşırttı.

Bildiğiniz gibi OHM geçtiğimiz sezon playoff’larda son iki sırayı NumberOne ile paylaşmıştı.Bu sebeple Yükselme Ligi’nden gelecek bir takımla ligde kalma mücadelesi vermesi gerekiyordu. Maçın yapılacağı zaman için Kanani’nin Türkiye’ye döndüğü vakit sıkıntılar başlamış. İlk başta vizesinin süresi geçtiği için takımı 1000 TL’lik bir miktar ceza ödemek durumunda kalmış ve bu sebeple takım yöneticisinden azar işitmiş. Vizesinin süresini uzatmak için kimsenin yardım etmediğini de dile getirmiş. Takımı için, kendisine 1000 TL’ye mal olan ligde kalma maçı üzerinde anlaştığını belirten oyuncu takımdaki herkes parasını alırken ona verilmediğini, daha sonra verileceğine takımın söz verdiğini dile getirmiş. Ne var ki takım yine de ödeme yapmamış, yapılması gereken ödemenin vize cezasına gittiğini belirtmiş; hatta takım yöneticisinin “Oyuncuların vize sorunlarıyla ilgilenmek benim işim değil, benim işim size uçak bileti almak” şeklinde ağır bir cevabı ile karşı karşıya kalmış.

dijital sporlar - oyun hizmetleri kanani

Vize sorunlarından dolayı bir süre daha Türkiye’de zaman geçirmek durumunda kalmış ama takım yöneticisi ona adeta bir esir gibi davranarak 1.5 ay boyunca internet kafedeki bir koltukta uyumak, haftada bir duş almak gibi koşullar temin etmiş(!). Kanani bir süre sonra takım yöneticisinin kendisini kandırdığını, bu durumu sosyal medya üzerinden paylaşacağını dile getirmesi üzerine; takım sahibi böyle bir girişimde bulunursa eğer onun Almanya’ya uçmasına izin vermeyeceğini, sözleşmeyi de iptal etmeyeceği için hiçbir takımda oynayamayacağı şeklinde tehditlerde bulunmuş. Bu arada takım sahibinin yeterince İngilizce bilmediği için takımdaki başka kişilerin çeviriye yardımcı olduğunu ve hatalı çeviriden dolayı birkaç defa takım yöneticisinden dayak yediğini sözlerine eklemiş. Takım hakkında kötü paylaşımlarda bulunmaması halinde ülkesine dönebileceği üzerine anlaşma yapmışlar ve sonrasında havalimanına götürüp bırakmışlar.kanani

Bu gelişmenin üzerine Oyun Hizmetleri ekibi Facebook hesaplarından bu konu ile alakalı bir açıklama yaptı.

Merhabalar,
Takımımızın oyuncularından Kanani takımdan ayrılıp almanyaya dönüşünde malesef külübümüz hakkında bazı…

Posted by Oyunhizmetleri E-spor Kulübü on 19 Eylül 2015 Cumartesi

Bu konuda konuşulacak çok şey var, ne yazık ki eSpor adına ülkede güzel bir şeyler yapmaya çalıştıkça geriye gidiyoruz. Daha önce benzer “parasını alamama” hikayelerini Türk oyuncularda duymuştuk fakat oyuncusuna adeta bir esir muamelesi yapan bir takımı daha önce görmemiştik. Kanani’nin bir karalaması mı yoksa gerçekten böyle bir durum yaşandı mı merak konusu. Umarız gerçek yakın zamanda meydana çıkar.

***[GÜNCELLEME]***

Reddit’te açılan gönderi kaldırıldı.