Geçtiğimiz günlerde ESL tarafından hile yaptığı gerekçesiyle 2 yıl banlanan Space Soldiers oyuncusu DESPE‘nin banı organizasyon tarafından kaldırıldı.

Space Soldiers, olay sonrasında şu duyuruyu yapmıştı:

“Oyuncumuz Çağatay “DESPE” Sedef’in ESL’deki “sözde kural ihlali” ile ilgili kurum ile iletişime geçilmiş olup yapılan hatanın düzeltilmesi, kulübümüz ve oyuncumuz adına oluşturulan mağduriyetin giderilmesi için gerekli adımlar atılmıstır. Oluşan problemin tarafımızla bir ilgisi olmadığını tekrar belirtir, en kısa surede çözüme kavuşması için çalışıldığını bilmenizi isteriz.”

Kaldırılan ban, ESL görevlisi Jonas “bsl” Alsaker Vikan tarafından ise şu cümlelerle açıklandı:

“Geçtiğimiz günlerde, Space Soldiers’ta oynayan bir Türk oyuncuya, DESPE’ye, hile şüphesi ile ESL banı atılmıştı. Bu banın sebebinin DESPE’nin ESL Play hesabı ile banlanmış bir hilecinin ESL Play hesabı arasındaki hatalı bir bağlantı olduğu anlaşıldı.

Olayı detaylarıyla incelediğimizde, DESPE’nin tarafında yanlış olan bir şeyin olmadığını farkettik. DESPE veya hesabını herhangi bir şekilde hile ile bağdaştırılabilecek bir kanıt veya döküman bulunmadı.

Bunun sonucu olarak da oyuncunun banı ESL tarafından kaldırıldı. Organizasyon olarak DESPE ve Space Soldiers’tan sistemimiz & adminlerimiz tarafından oluşturulan yanlış anlaşılma durumu ve sonuçlarından dolayı özür dileriz.”

Konu ve ESL’in benzer hataları ile ilgili Reddit ve HLTV.org’da tartışmalar dönmeye devam ediyor. Dijital Sporlar olarak DESPE’ye ve Space Soldiers’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Konu ile ilgili gelişme olursa aktarmaya devam edeceğiz.

Na’Vi ve HellRaisers Oyuncuları WESG İçin Bir Araya Geliyor!