Bildiğiniz gibi Hearthstone Winter Preliminaries‘te ülkemizi temsil edip son 16’ya kalan HWA Gaming takımından Onay “RoL” Kartal‘ın son maçını tam anlamıyla nefeslerimizi tutarak büyük bir heyecan içerisinde izledik. HWA.RoL; Norveçli rakibi BunnyHoppor ile son 8 bileti için girdiği kıyasıya rekabeti, maalesef şanssızlığın çok büyük rol oynadığı bir seride 3-1‘lik bir skorla kaybederek Amerika vizesini alamadı.

Her iki oyuncunun da bu maça getirdiği class desteleri aynı olup Druid, Paladin,Warlock ve Warrior‘dan oluşuyordu. Bunnyhoppor’ın Warrior destesi banlanırken RoL’ün de Warlock destesi banlandı.

İlk maç; Zoo Warlock ve Secret Paladin karşılaşmasına sahne oldu. BunnyHoppor‘ın oynadığı zoo destesi ilk elden güçlü bir açılış yaparak 4. manaya kadar yüksek bir board control ve agresyon gösterdi. RoL’ün Mulligan fazında elinde tuttuğu Muster For Battle ve Avenge kart kombinasyonu Zoo karşılaması için doğru bir seçim olsa da ağır kaldı. 4. Manadan sonra Bunnyhoppor’ın devamlı board’u temizlemesi ve Rol’ün gerektiği zamanda consecration çekememesi, ayrıca Bunnyhoppor’ın Battlecry ve Charge efektli kartlarının saldırganlığı oyunu Zoo tarafına çevirdi. Bu sonuçla Bunnyhoppor 1-0 öne geçti.

İkinci maçta; Bunnyhoppor “Ramp Druid” destesini seçerken, RoL “Control Warrior” destesini tercih etti. Early game‘de oyun karşılıklı takaslar ile ilerlerken 5. manada Bunnyhoppor artık elinde bulunan iki Savage Roar ve Swipe ile bir önceki turn oynadığı Saplings‘lerden maksimum verim elde etmek için burst damage ile rakibini indirme yolunu seçti ama RoL‘ün çok iyi counterları ile (Death’s Bite, Deathrattle effect ve Shieldmaiden valueları) hem boardda stabil kaldı hem de her turn armor up yaparak olası bir riski de bertaraf etti. Kendi Sylvanas‘ını Shield Slam ile öldürüp rakibinden çaldığı Emperor ile board kontrol avantajını tamamen eline alan RoL, böylelikle maçı 1-1‘lik beraberliğe getirdi.

Üçüncü maç; oyundaki şansın tamamen Bunnyhoppor’ın lehinde olduğu maçtı. Bunnyhoppor Aggro Paladin destesini seçerken , RoL yeniden Secret Paladin destesine geçti. RoL’ün Mulligan fazında ilk eli çok iyi gelmemesine ve Bunnyhoppor’ın yüksek Battlecry değerli kartlarına rağmen ilk 2 tur oyun dengedeydi. Fakat üstüste iki tur Bunnyhoppor’a gelen top deck şansı inanılmazdı. 3. turn’de Muster for Battle çeken Bunnyhoppor, 4. turn‘de çektiği topdeck consecration ile büyük bir avantaj yakaladı. Sludge Belcher ve bir sonraki turn Mysterious Challenger oynayan RoL, oyunun sonlarında hem Avenge‘in istemediği minion‘ı bufflaması hem de bıçakların istemediği minionlara vurması ile büyük şanssızlıklar yaşadı ve skorun 2-1 olmasına engel olamadı.

Final maçı olan dördüncü maçta ise; daha önce Control Warrior‘a kaybeden Ramp Druid destesi ile yine Secret Paladin kapışmasına sahne oldu. Bunnyhoppor’ın şansı bu oyunda da yaver gitti. Mulligan fazında eline alabildiği Innervate, Wild Growth ve Darnassus Aspirant ramp’ı ile kuvvetli gözüken Bunnyhoppor oyun boyunca bu avantajını iyi kullandı. Hatta 4. manada kullandığı Coin-Wild Growth değeri ile 5. manaya Darnassus Aspirant‘ı ölmesine rağmen Azure Drake‘i inebilmesi kuvvetli bir hareket oldu. Ama oyunun kaderini Piloted Shredder‘dan çıkan Knife Juggler belirledi diyebiliriz. Hatta bir sonraki turn atılan bıçaklardan birinin bufflanmış Secretkeeper‘a vurması en büyük şanssızlıklardan biriydi. Oyunun sonlarına doğru Dr. Boom ve Swipe top decklerine RoL Tirion Fordring ile tutunmaya çalışsa da, Bunnyhoppor‘un elinde beklettiği druid combosu maçın sonucunu tayin etti. 3-1.

HWA Gaming takımından Onay “RoL” Kartal’ı göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik ediyor, ilerleyen zamanlarda boy göstereceği müsabakalarda da kendisini destekliyoruz.

Mücadele ruhu sizinle olsun!