Türkiye’de elektronik spor dendiğinde geçmişte ağırlıklı olarak Counter Strike akıllara geliyordu. Günümüzde bu ismin yerini League of Legends almış bulunuyor. Kitlenin bütününe bakıldığında Dota 2, Heroes of the Storm, Hearthstone, Point Blank başta olmak üzere bir çok oyunun turnuvaları ve etkinlikleri düzenleniyor. Bütün bu oyunlara dair bilgileri, turnuva takvimlerini ve özel içerikleri takip edebileceğiniz Dijital Sporlar adresi 1 Haziran itibariyle yayın hayatına başladı!

1 Temmuz’a kadar çeşitli geliştirmelerin ve iyileştirmelerin gerçekleşeceği test süreci olarak tanımladığımız bir süreçten geçecek olan sitede çeşitli aksaklıklar görebilirsiniz. Bunları bildirmek için iletişim bölümünü kullanabilirsiniz.

Türkiye’den ve dünyadan eSpor haberlerini, oyunlara dair başarı odaklı tüyoları, bu oyunlarda kenarda köşede kalmış ilginç bilgileri ve makaleleri size sunacak olan ekip ilerleyen aşamalarda Türkiye’de eSpor başlığı altında farklı çalışmalar yapmayı da hedefliyor. Hall of Fame başlığı altında geçmişten günümüze eSpor arenasına damga vurmuş oyunculara dair özel bilgileri bulabileceğiniz bir içerik kategorimiz bulunuyor. Efsaneler Serisi kategorimizde ise aktif olarak eSpor hayatına devam eden profesyonel oyuncuları ele alacağız. İlk röportajımızı da ilerleyen günlerde siteye ekleyeceğiz. Özellikle Heroes of the Storm ile birlikte yeni başlayacak oyuncular için çok çılgın fikirlerimiz mevcut.

Elektronik sporlar alanında herkese açık bir platform olarak hareket etmeyi planlayan Dijital Sporlar ekibine başvurmak için yan tarafta yer alan formu kullanabilirsiniz. Bizden daha çok haberdar olmak için yine yan tarafta yer alan Facebook, Twitter ve Google+ adreslerimizi kullanabilirsiniz.

Bu yaz için güzel planlarımız, projelerimiz mevcut. Bunları da zamanı geldikçe sizlerle paylaşacağız. Ekibimizi tanımak isteyenler buraya, hakkımızda sayfamıza ulaşmak isteyenler ise buraya tıklayarak bilgi alabilirler.

Son olarak şunu da eklemek istiyorum; yakın dönemde ülke içinde aldığı şampiyonluklar ve global arenada ülkemizi başarıyla temsil eden Space Soldiers ekibinin eSpor web siteleri arasındaki ilk dijital mecra partneri Dijital Sporlar ekibi olmuştur. Space Soldiers’ın elinden çıkacak hiçbir yerde bulamayacağınız içeriklere sitemizden erişebileceksiniz. Belli mi olur Dijital Sporlar’ın davetlisi olarak onlarla bir çay / kahve içme şansına bile sahip olabilirsiniz.

Manowar’ın Return of the Warlord şarkısında dediği gibi:

Now the time has come
When all is said and done
We’re back together on the road
It’s time to fly

Gün bu gündür
Tüm söylenecekler söylendi
Geri dönüyoruz yollara
Şimdi uçma vakti