Kuzey Amerika Counter-Strike arenasının üç önemli ismi A.B.D.’deki ilk DreamHack için girişimde bulundu.

Brezilya devleri ve IEM Katowice ikincileri Luminosity Gaming Mayıs ayı başında Austin, Texas’ta düzenlenecek 100,000$ ödüllü turnuvada Counter Logic Gaming ve Team Liquid’e katılacak.

Luminosity şu ana kadar yarışmanın lokomotifi konumunda. Brezilyalı taraf ise dünyada hükümdarlık süren şampiyonlar Fnatic’e karşı ciddi bir tehdit oluşturmakta, böylece İsveçli devleri devirmek konusunda başarısız olmaktalar. Gabriel “Fallen” Toledo’nun liderliğinde takım durdurulamaz gözüküyor ve IEM Katowice’de görüldüğü üzere herhangi bir üyesine performansı konusunda güvenebilir.

MLG Columbus elemelerinde CLG kayda değer bir görünüş sergiledi ve stabil bir pozisyonda göründü, buna rağmen Columbus’taki performansları ve DreamHack Austin’de sabit kalıp kalmayacakları görülmeyi bekliyor.

Diğer yandan Team Liquid Kuzey Amerika’nın en iyi takımı olarak meydan okuyabilir. Aleksandr “S1mple” Kostylev’in takıma katılması sadece takımın iyileşmesine hizmet etti. MLG Columbus çevrimdışı turnuvasındaki performansları yıldız bir oyuncuya güvenmelerinin kaçınılmaz gerekliliğini gösterdi.

DreamHack diğer iki takıma gelecek haftaki Kuzey Amerika elemelerinde karar verilirken üç takımı daha davet etmeyi planlıyor.