Electronic Arts‘ı hepimiz yakından biliyoruz. Özellikle de FIFA ve Battlefield gibi oyunlarıyla yakından alakalı olduğumuz EA, rekbatçi bir oyun bölümü kuruyor! Peki bu ne demek?

Peter Moore liderliğindeki bu bölüm, e-spor ile doğrudan ilgili olacak ve oyuncuları rekabetçi sistem için daha da kışkırtacak. Bunun duyurusunu ise, hem heyecanlı hem de sabırsızlıkla bu bölümü beklediğini söyleyen Moore, Twitter hesabından yapmıştı:

Aynı zamanda Moore’ın ekibine CGD‘nin genel müdürü Todd Sitrin ve COO(operasyon direktörü) destek verecek. EA’nin CEO’su Andrew Wilson ise, bu bölüm ve birleşmeyle alakalı olarak şunları söyledi:

“Peter ve Todd’ın enerjisiyle beraber, FY16(Mâli Yıl 2016)’yı da buna göre belirledik. Umarım bu büyük fırsatı en iyi şekilde değerlendiririz.”

Böylelikle EA, belki de tamamen e-spor’a adım atmış oldu. Zira geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaştığımız ESPN CEO’sunun ve Major League’in kurucusunun da başkan yardımcılığına getirtilen ve e-spor bölümü kurulan Activison’dan sonra bu gelişme, artık günümüzde e-spor’un rekabet alanını çeşitli oyunlarla da arttıracağını ve turnuvaların çeşitleneceğini de göstermiş oldu.

Bizler de gelişmeleri yine yakından takip etmeye devam edeceğiz.