Ondan bir sonraki gün, hissedarlara gerçekleşen bu satın alımı haber veren bir mektup gönderilmişti. Aşağıda bu mektuplardan birinin örneğini görebilirsiniz:

Varlık Alım Anlaşması

Varlık Alım Anlaşması’na göre, Şirket belli varlıklarını (“Varlıklar”) Activision’a satmıştır ve Acvitivison da Şirket’in sınırlı yükümlülüklerini kabul etmiştir. Şirket, yan kuruluşu Agora Games LLC’yi, Şirket’in nakitlerini, nakit benzerlerini ve banka hesaplarını, itibari kıymetinin belirli varlıklarını ve esasen şirketin tüm yükümlülüklerini muhafaza etmektedir. Varlıklar göz önüne alındığında, Activision Şirket’e $46,000,000 nakit ve belirli bazı borçları ödemiştir. $31,000,000 nakit alım ücreti Şirket’e veya Şirket adına, veya Şirket’in belirli borçlarının kapatılması için ödenmiştir.  22 Aralık 2015’te; geri kalan $15,000,000, emanet olarak tutulmaktadır ve olası tazminat taleplerine tabidir. Varlık Alım Anlaşması gereği, Şirket, şirket ismini MLG Legacy Holdings, Inc. olarak değiştirme niyetindedir.

Bu değişikliklere ilaven, CEO Sundance DiGiovanni görevinden alınarak yerine MLG’nin eski CFO’su Greg Chisholm getirildi.

MLG, uzun bir süre Kuzey Amerika’daki eSpor sahnesine öncülük ettikten sonra artık çekiliyor. Uzun yıllardan beri, şirket Amerika Birleşik Devletleri‘nde StarCraft 2, Call of Duty ve diğer pek çok yapım için başarıyla turnuva organize etti. Ayrıca MLG Çin’de bir arena inşa ettiklerini de duyurmuştu.

dijital sporlar_activision blizzard 2

Ancak, MLG bir yandan darbe de yiyordu. En önemli rakiplerinden ESL, Call of Duty Dünya Ligi‘ni idare etmekle görevlendirildi, ki bu daha önce MLG’nin yaptığı bir işti.

Bu girişim, Columbus, Ohio’da düzenlenecek olan Counter-Strike: Global Offensive Major Championship gibi MLG’nin önemli girişimlerini nasıl etkileyecek bunu sadece zaman gösterecek. Emin olduğumuz tek şey varsa o da bizim bildiğimiz MLG, artık sona erdi.

Ayrıntılı bilgi ve kaynak.