Dünyanın en büyük, en güçlü finansal desteğe sahip espor klüplerinden biri Renegades’in LCS kontenjanını satın aldı.

Kuzey Amerika LCS‘inin iki açık kontenjanından birini LoL dünyasına yeni yeni giren EnVyUs satın aldı. Rakiplerinin hepsinden daha fazla branşta eSpor takımını bünyesinde bulunduran EnVyUs, LA Renegades‘e ait kontenjanı 1 milyon dolar civarı bir rakama satın aldı.

EnVyUs, tartışmasız dünyanın en başarılı eSpor markalarından biri olarak görülüyor. Halo, Gears of War, Overwatch, Counter Strike, Call of Duty, StarCraft ve Smite gibi oyunlarda boy gösteren takım, diğer takımlardan daha fazla eSpor kadrolarına sahip olmanın yanında, mali açıdan en iyi desteklenen takım olarak göze çarpıyor. Önemli bir finans şirketi olan SierraMaya360‘ın desteğini arkasına alan EnVyUs’ın LoL dünyasına girmesi zaten an meselesi olarak görülüyordu.

Amerika’da Kuzey Carolina’da bulunan Charlotte içinde kurulması planlanan bir eğitim kampüsü yerel haberlere geçtiğimiz ay içinde düşmüştü. EnVyUs’ın yeni LoL takımını bu kampüste konuşlandırması bekleniyor. Takım geçmişte LCS’e girmek için plan yaptıklarını açıklamıştı ve bu planlarının Renegades takımının ani yasaklanması durumundan istifade etmek gibi bir amacının olmadığını belirtmişti.

Şu anda takımın kadrosunda kimlerin yer alacağı ile ilgili somut bir bilgi yok. Özellikle 2016 Bahar Şampiyonası sonrası yaşanan, en üst seviye saldırı gücü taşıyıcılarından birinin ROCCAT kadrosuna katılması, ve yeni açıklanan Cloud9 kadrosu gibi bir çok yüksek profilli transfer sonrası EnVyUs’un ekibe kimleri katacağı merakla bekleniyor.

EnVyUs açısından bulundukları nokta çok olumlu gözüküyor. Takıma giren taze maddi kaynaklar, LCS 2016 Bahar Şampiyonası’nı baştan sona iyice analiz etme şansı ve destek ekibine ödenebilecek yeterinden fazla miktarda nakit bu görüşü destekler nitelikte. Sonuç olarak sıfırdan bir takım yaratacaklar ve banka hesaplarında en iyi oyuncuları alacak kaynaklar bulunuyor.

Bu da akıllarda bir soru şekillendiriyor: EnVyUs dalgayı yakalayıp çabuk bir şekilde en yükseklere tırmanabilecek ve Kuzey Amerika LCS’inde dominant bir güç olabilecek mi? Yoksa acemi birer sörfçü gibi sarsılacaklar mı?

Bütün spor dallarında örneklerini gördüğümüz üzere para her zaman başarıyı getirmiyor. “En iyi”leri bir takımda toplamak her zaman işe yaramıyor. Başarılı olmak için sinerjisi üst düzeyde bir takım kurması gerekecek olan EnVyUs, sektörel tecrübesini LoL’e de yansıtabilecek mi? Bekleyip göreceğiz. Tek bir gerçek var ki, o da önümüzde çok heyecanlı maçların yattığı.