World Esports Association / Dünya Espor Birliği, piyasa lideri konumundaki profesyonel eSpor takımlarının ve dünyanın en büyük eSpor şirketi olan ESL‘in ortak girişimlerinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Benzer geleneksel spor dallarında olduğu gibi, bu birlik de kapsamlı ve şeffaf bir organizasyon olacak ve eSpor dünyasını oyuncu temsiliyle, standart düzenlemelerle ve gelir paylaşımlarıyla daha profesyonel bir hale getirmek için çalışacak. WESA taraftarlar, oyuncular, organizatörler ve yayıncılar için daha kesin takvimler yaratma yolunda efor sarf edecek ve tüm tarafları ortak bir platform üzerinde buluşturacak.

Kurucu statüsünde yer alanlar arasında;

  • Fnatic,
  • EnVyUs,
  • Ninjas in Pyjamas,
  • G2 Esports,
  • Virtus.Pro,
  • Na’Vi,
  • Mousesports,
  • Faze Clan
  • ESL

bulunuyor.

WESA’nın vizyonu ve misyonu da aşağıdaki gibi şekilleniyor:

VİZYON

WESA’nın vizyonu adalet, şeffaflık ve bütünlük ilkelerini temel alarak , eSpor’un sürdürülebilir büyümesini destekleyen ve geliştiren bir altyapı kurmak, ve bu büyümeyi oyuncularla, takımlarla ve liglerle paylaşmak olarak tanımlanabilir.

MİSYON

WESA’nın misyonu ise vizyonda bahsedilen altyapı, pay sahibi taraflar, ve Birliğin yürüttüğü aktiviteler sayesinde, içinde bulundukları endüstri için bir küresel standart haline gelmek olarak tanımlanabilir. Counter Strike: Global Offensive için yapılan ESL Pro League ile başlayarak, WESA eSpor tarihinde bir ilke imza atarak, aldığı kararlardan en çok etkilenen tarafları karar masasına getirecek olan ilk organizasyon olacak. Takımlara ve oyunculara karşı takınılan şeffaf tutum ve sürekli destek sağlama ise bu birliğin çekirdek ilkeleri olacak.

Kurallar, oyuncuların temsili, ve kazanılan başarıların paylaşılması konuları hakkında geliştirilen ve uygulanan unsurlar sayesinde WESA, eSpor takımlarına ve oyuncularına şeffaf bir şemsiye altında, istikrarlı bir şekilde, kanuni destek alabilecekleri ve ekonomik belirsizliklerden uzak oldukları bir ortamda çalışma fırsatı sağlayacak.

WESA bünyesine daha fazla takım ve lig katmak için sürekli çalışıyor olacak, ve daha fazla oyunu rekabetçi ortamlara taşımak için yapımcılarla yakın temasını sürekli koruyacak.

Espor’un geleceği bir çok değişikliğe gebe gibi gözüküyor. Herkesin hakkında hayırlı olmasını diliyor ve olacakları izlemek için beklemeye geçiyoruz.