Daha önce de duyurusunu yapmış olduğumuz ESL One Köln 2015 turnuvası için gruplar belirlendi. 16 takımın yer aldığı turnuvada 4 farklı grup bulunuyor. 11 Avrupa, 2 Asya (Avustralya takımları), 3 Güney Amerika takımının yer aldığı turnuvada gruplar oldukça çekişmeli geçecek gibi görünüyor.

cologne groups

Grupların kısa bir analizini yapacak olursak:

A Grubu

Grupta bulunan 2 favori takım olan Ninjas in Pyjamas ve Team SoloMid takımlarının rakiplerini alt edeceğini düşünüyorum. Bir önceki turnuvada da yer alan Counter Logic Gaming takımı grup aşamasını geçememiş ve turnuvaya veda etmişti. Aynı zamanda grupta yer alan diğer bir takım olan Renegades takımı geçen turnuvada A grubunda VOX Eminor adı altında yarışmıştı fakat yine grupları geçemeyerek turnuvaya veda etmişti.

B Grubu

B grubunun çok çekişmeli geçeceğine inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Titan takımı ile 2 adet oyuncusunu takas eden Team ENVYUS katıldığı ilk LAN turnuvası olan IEM Gamescom turnuvasını kazanarak ESL Köln için ne kadar hazır olduğunu göstermişti. Kalan 3 takım ise gerçekten birbiriyle yarışabilecek kapasitede. Luminosity Gaming – eski adıyla KeyD Stars – takımı geçtiğimiz major turnuvasında çeyrek final oynadığı için doğrudan katılım sağlamıştı. Team Kinguin ise oluşturduğu takım ile heyecan uyandırmıştı. Takım zaman zaman istenilen performansı göstermese de özellikle Virtus.Pro karşısında kazandıkları 16-0‘lık galibiyet ile ne kadar kaliteli bir takım olduklarını gösterdiler. Grubun son takımı ise Flipsid3 Tactics, her ne kadar kaliteli bir oyun sunmasa da ilginç tarzları ve onlarla birlikte olan şansları onları turnuvaya sürükledi. Bakalım markeloff bu sefer ön yargıları kırıp bu zorlu gruptan takımıyla birlikte üst tura çıkabilecek mi?

csgofantasy-1

C Grubu

İşte Titan için şanssız bir grup. Takımına yeni katılan shox ve SmithZz bu sefer finallerde oynayabilecek mi merak konusu. Daha önce LDLC takımı ile Major şampiyonluğu yaşayan shox ve SmithZz için işler oldukça zor. Grubun favorisi Fnatic ise mutlu görünüyor. Grubun diğer favorisi Na’Vi ise bana sorarsanız çok rahat değil çünkü Titan‘ın bütün gücüyle oynayacağını bilen Na’Vi, Team eBettle ve Titan’ı devirmek zorunda. Aksi takdirde yaşanacak bir Fnatic mağlubiyeti şanssız sonuçlar verebilir. Grubun kalan son takımı Team eBettle bana soracak olursanız bu takımın burada yer alması bile tamamen tesadüf. Bir bet sitesi olan eBettle oluşturduğu takım ile Avrupa elemelerinde bir sürpriz yaparak turnuvaya katılma hakkı elde etmişti.

D Grubu

mousesports takımı için çok şanssız bir grup. ESL’in Profesyonel Almanya Serisi olan ESL Meisterschaft‘ta sergiledikleri güzel oyunla şampiyon olan mouz takımı Almanya’nın en iyisi olduklarını kanıtladıklarını iddia ediyor fakat ESL Köln için çok şanssız olduklarını söyleyebilirim. Cloud9, işte Amerika’nın rüya takımı. Uzun süredir yapılan yatırımlar sonunda sonuç vermeye başladı. Shroud ve Skadoodle gibi muhteşem 2 oyuncuyu barındıran takım bu sefer finaller için umutlu. Team Immunity, Asya elemelerinde güzel bir performans sergileyerek turnuvaya katılım hakkı kazanan takım, grup maçlarında elinden gelenin en iyisini yapacaktır fakat gruplardan çıkmak için oyunlarının yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Ve gelelim Virtus.Pro‘ya, Polonya’lı ekip Avrupa’nın en iyi 2. takımı olarak gösteriliyor. Şu ana kadar 1 major şampiyonluğu yaşayan takım yarı finale kadar çoğu zaman rahat gitmişti. Bakalım ESL Köln 2015’te takım, başarısını tekrar edebilecek mi ?