ESL One, 20-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak grup aşamasıyla başlayıp, 22-23 Ağustos’ta LANXESS Arena’da yapılacak olan organizasyonla devam edecek. Dünya’nın en büyük espor topluluğu olan ESL tarafından düzenlenen bu organizasyonun amacı en iyi 16 Counter Strike : Global Offensive takımını karşı karşıya getirmek.

Şu an için 250 bin Dolarlık bir ödül ortaya konuluyor. Bu turnuvaya katılacak 8 takım ESL One Katowice’nin en iyi 8 takımı olacak, diğer 8 takım ise Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika bölgelerinin en iyi takımlarından seçilecek. Valve’ın da desteğini alacak olan bu turnuva boyunca bir çok özel gösterim de yapılacak. Amerika elemeleri 1-2 Ağustos’ta Burban California’da, Avrupa elemeleri 25-26 Temmuz’da Köln Almanya’da, Asya elemeleri ise 18-19 Temmuz’da Malezya Kuala Lumpur’da yapılacak. Bu eleme süreci top 8 takım dışında kalan diğer 8 takımı belirlemek için yapılacak.

Tüm bölgesel elemeler Twitch üzerinden izlenebilecek. Dünya’nın en büyük turnuvası olan bu turnuvanın grup aşamaları 20-21 Ağustos’ta ESL Arena’da yapılacak, playoff aşaması ise 22-23 Ağustos’ta LANXESS Arena’da yapılacak. Bütün grup aşaması ve playoff aşaması maçları ise GOTV’den izlenebilecek. Bu turnuva ise yeni bir şeye şahit olacağız, turnuva boyunca oyuncuların kamera arkası ve oyun dışı görüntülerini Youtube aracılığı ile izleyebileceğiz. Son olarak CS:GO izleyicileri destekledikleri takımın ayrıcalıklı ESL One Cologne takım Stickerlarını satın alabilecekler ve bunların her biri ESL One Cologne 2015 Pick’Em Challenge’ın bir parçası olacak.