Ninjas in Pyjamas CS:GO’nun kraliyet ailesi gibidir. Aktif kadrodaki 5 oyuncunun 4’ü offline turnuvada kaybetmeden önce tam 87 haritada zafer yaşamıştı. Bu takım ayrıca ilk 10 offline turnuvasını kazanmış bir hanedanlık. Bunun dışında ekip, ilk 31 turnuvasında ilk 4’te yer almış efsanelerden oluşuyor. O zamandan bu zamana yüksek sıralama başarılarını devam ettirmiş, 5 ana CS:GO turnuvasında da adlarını finallere yazdırmış olan bu oyuncular geçen sene Ağustos ayında ESL One Köln’ü kazanmayı da başarmıştı. Bu takım herhangi bir büyük önem taşıyan maçta harikalar yaratabilecek özel bir seviyede olsa da hala dünyanın en iyi takımı olmaktan uzaklar.

Pijama kasabasında problemler:

NiP’in hala ilk 4’e girmesi normal karşılanırken, GeT_RiGhT ve arkadaşlarının eve kupalarla döndüğü günler çok uzaklarda gözüküyor. 2014’te klasik kadrolarıyla 3 önemli turnuva kazanmıştılar. 2015’te ise 8 denemede bile önemli bir zafer elde edemediler, en azından şimdiye kadar. NiP hala özel bir kadroya sahip. Her şey bir araya geldiği zaman bütün üst düzey takımlara rahatlıkla kafa tutabilecek seviyedeler. NiP’in ana problemi bu üst düzey takımlara karşı tırnak yedirten stresli anları kaybetmeleri, ve bu tarz turnuvaları kazanabilmek için bu takımlardan en az iki tanesini yenmek zorunda olmaları. NiP’in en iyi hali bile şu anda FNATIC, TSM veya EnVyUs’tan bir kupa çalacak kadar iyi değil. Kaldı ki turnuva finallerindeki en muhtemel rakipleri de yine bu takımlar oluyor.

Sönen kadro gücü:

Eski kadrolarındaki tek soru işareti, istatistiki olarak takımın en zayıf halkası gözüken fifflaren idi. Takımın diğer tüm oyuncuları neredeyse pozisyonlarındaki en iyiler olduğu için fifflaren’in pozisyonu hep tartışıldı. Yerine gelen bomba gibi olup ama bir o kadar da düzensiz olan AWP’ci Maikelele de bu tartışmalardan nasibini aldı. Daha sonra kadroya dahil olan istikrarlı ve verimli AWP kullanıcısı Allu bize NiP’in problemlerinin artık 5. adamdan kaynaklanmadığını gösterdi. Allu’nun istikrarlı mükemmel performansı, insanları takımın şampiyonluk performansı gösteremeyen diğer 4 üyesini değerlendirmeye yöneltti.

İnanılmaz bir şekilde ilk hedef olan, şu anda bile dünyanın en iyi tabanca kullanıcılarından, nişan ustası f0rest bile son önemli maçlarında sık sık tökezlemiş, takımının kaderini yıldızlara yakışmayan performansıyla baltalamıştı. allu ve GeT_RiGhT’ın istikrarlı performanslarına rağmen, f0restin problemleri dışında, kalan 2 oyuncu Xizt ve friberg’e de bakmak gerekiyor. Zira Xizt son birkaç aydır düşük performans gösterse de, bazı çok kritik raundları kazanabiliyorken friberg, Gfinity Bahar Ustaları II turnuvasında kariyerinin en kötü performansını sergiledi.

9UWzmFkhNQdz.878x0.Z-Z96KYq

Herşeyi denerken:

NiP son zamanlardaki performanslarının bekleneni karşılamadığının farkında, ve bunu düzeltmek için birkaç değişikliğe gittiler. Haritalardaki en meşhur CT pozisyonlarını değiştirdiler. Eski bir 3DMAX oyuncusu ve CS arenasında eski topraklardan olan natu’yu takım koçu olarak görevlendirdiler. Son olarak da takım liderliğini hep gölgelerde olan GeT_RiGhT’a verdiler. Şu ana kadar bu denemelerin hepsi karışık sonuçlar verdi. Bu denemeler erken safhalarda işe yarasa da daha sonraları “elde var sıfır” pozisyonunda dengeleniyordu. Eğer büyük sonuçlar alınmaz ise Xizt’in tekrar dizginleri ele alacağına ve takımın alışılmış pozisyonlarına geri döneceğine şüphe yok.

Hanedanın geleceği:

Bu NiP, eski NiP ile karşılaştırılamayacağı gibi, turnuvalarda da ilk sırada olabilecek kapasitede gözükmüyor. Şanslı kuralar çekerler ve bireysel seviyede iyi performans gösterebilirlerse birkaç kupa kazanabilecek durumdalar. Gene de bu kallavi bir talih gerektiriyor ve garanti olmaktan çok uzak. NiP bu zaman diliminde en iyiler arasında olmayı, ama “en iyi” olamamayı öğrenmek ve bununla yaşamak zorunda. FNATIC en tepede değilse TSM orda olacak, TSM olmaz ise EnVyUs sırada bekliyor. Kesin olan tek bir şey var ise bu NiP’in çağı artık bitti, en azından bu efsanevi kadro ile. Hayatta hiçbir şey sonsuz değildir, CS:GO’da da öyle.

Kaynak: PCGAMER