Avrupa’nın en büyük e-spor tekeli Fnatic,bugünlerde Overwatch’a geri döndü. Hem de dünyanın en iyi takımlarından birini seçerek.

Fnatic, İsveç ve Amerikan yeteneklerinin bir karışımı olan Nubris’i duyurdu. Nubris yeni yarışmalarda en iyi bağımsız Overwatch takımı olarak kendini belli ediyor.

Takım sıralamasının afiş isimleri yıldız İsveç ikili André “iddqd” Dahlström ve Oliver “Vonethil” Lager. Destek oyuncusu Vonethil oyunda takım kaptanı olarak görev yapıyor. Ancak iddqd’nin olağanüstülüğü ve keskin hedefleme yeteneği takımın ilerlemesini sağlayan etkenlerden biri. Taşıyıcı oyuncu McCree oynayışıyla ünlü.  Rekabetçi  Mod’un yayımlanmasından sonraki ilk hafta zamanını çoğunu McCree’ye harcayarak Overwatch’taki en yüksek dereceli oyuncu oldu.

Takımın dinamik İsveç ikilisine Kanadalı destek oyuncusu Scott “custa” Kennedy yardımcı oluyor. Ve 2016’da sonradan EnVyUs ile anlaşan, 2015’in sonralarındaysa kapalı betada oyun içi üstünlük sağlayan eski Hubris takımının Amerikalı oyunculardan oluşan bir çekirdek de bu takıma dahil: Warsi “Stoop” Faraaz Waris tank, taşıyıcı rolünde Casey “buds” McIlwaine, “flex” pozisyonda Matt “coolmatt69” Iorio. Robert “ Roflgator” Malecki ise takımın kaptanı olarak görevine devam edecek.

Iorio Fnatic’in duyurusunda bu böylesine saygın bir topluluğun bünyesinde bulunmaktan memnun olduğunu belirtiyor.  Ve devam ediyor: “E-spor alanında birkaç isim önemlidir. Ve takım olarak bunu ele geçirme fırsatımız olduğu için heyecanlıyız. Bu Fnatic’in ilk Birleşik Devletler merkezli takımı için çok şey ifade ediyor. Onlar bizde, bölgeleri aşacak değerde bir potansiyel gördüler. Onların inancının karşılığını vereceğimizden emin olacağız.”

Takımın temeli Kuzey Amerika’da bulunacak. Fnatic , ilk Avrupalı organizasyon için bölgeye “ciddi yatırım” yapmayı planlıyor.

Fnatic Overwatch’a kapalı beta sırasında Battlefield 4 takımını bu oyuna aktararak başlamıştı. Ama o oyuncular çok çabuk kendi tekellerini, Reunited, kurmak adına Fnatic’i terk ettiler.  Bu e-spor devi Fnatic’i Overwatch’ın yayınlanmasından sonra kendilerine yeni bir takım arayışına soktu. Nubris, en iyi takımlara meydan okuyacak yeteneğe sahip olduğunu göstererek çabucak en iyi yarışmacılarından biri oldu. Nubris, geçen hafta ESL Atlantik Showdown bölgesel finallerine çıkmaya hak kazandı. Bu turnuva gelecek ayki Gamescom fuarında yapılacak olan ilk altı figürlü turnuvaya için 4 takım seçmiş olacak.

Takımdaki her oyuncu Overwatch’ın kapalı betasında beri oyunda en üst derecelerde yarışarak  tecrübe elde etmiş kişiler. Ve bu mirasa e-spordaki en sembolik hale gelmiş olan formaları giyerek devam etmeyi planlıyorlar.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/fnatic-sign-overwatch-nubris/