Avrupa’nın en çok konuşulan saldırı gücü taşıyıcılarından H2K Forg1ven, gelecek dönemki LCS yaz döneminde oynayamayacak.

Konstantinos “Forg1ven” Tzortziou-Napoleon Facebook üzerinden yaptığı duyuruda Yunan ordusunun kendisine engel olmasından dolayı 2016 LCS yaz dönemine katılamayacağını bildirdi. Gelen duyuruyla beraber kendisini LCS 2016 yaz döneminde de görmek isteyen birçok fanını muhakkak ki üzdü. Bahar dönemi boyunca H2K’de göstermiş olduğu performansla Avrupa’nın en verimli saldırı gücü taşıyıcıları arasında yer almışken, takımında da en yüksek KDA’ya sahip kişisiydi.

Hatırlarsınız ki Şubat ayında Forg1ven duygusal bir röportaj vermişti. Röportajda Yunan ordusu tarafından askerlik için çağırıldığını ve LCS yaz dönemiyle Dünya Şampiyonasını kaçıracağı için hüsranını belirtmişti.

Askere gidecek olmasıyla beraber 9 ay boyunca oyundan uzak duracak olan Forg1ven için endişeler şimdiden başladı. Leauge of legends adına yeteneklerini kaybetmek için 9 ay fazlasıyla uzun bir ara. Takipçileri, döndüğünde kendine gelebilmesinin zor olacağını düşünüyor.

H2K elinden geldiğince Forg1ven’ın bahar dönemi eleme maçlarına katılabilmesi için askerliğini ertelemeye çalıştı ki H2K o zaman ligi 2. bitirmiş ve bahar dönemi şampiyonluğu için de en büyük adaylardan biriydi. Ancak işler istenildiği gibi gitmedi ve yarı finallerde Origen’e elenen ekip, 3.lük maçında da Fnatic’e elenerek 4. oldu.