Dünya Kupası Elemeleri‘nin ilk haftasıyla birlikte, Epic Games, tam olarak kaç oyuncunun hileden yakalandığını, hile yöntemlerini ve cezalarını detaylandırarak, Fortnite‘ın rekabetçi bütünlüğünü ele aldı.

Toplamda, 206 oyuncu, kesinlikle hile yazılımı kullanmamış olsa da, kazançlarını hileden dolayı kaybedecek. Her hafta 1 milyon dolar biriktirildiğini göz önüne alırsak, bazı oyuncular birkaç bin dolar kazanmış olabilir.

Dünya Kupası Elemeleri‘ne birden fazla hesapla katılımı önlemek için 1163 hesap banlandı. Bu oyuncuların 196‘sı, ne kadar kazandıkları veya elemeden çıkıp çıkmadıkları belli olmasa da, ödüllerinden vazgeçmek zorunda kaldı.

1 hafta içerisinde 48 oyuncu hesap paylaşımından banlandı. Ancak, yalnızca 9 hesap Epic Games ile paylaşılacak bir miktar nakit parayı temin etmeyi başardı. 8 hesap, oyunun en çıldırtıcı hilesi, tekli oyunda takımlaşmadan ban yedi.

Epic Games, algılama algoritmasını v8.40 yaması ile rekabetçi olmayan modlar için kaldırmış olsa da elemeler sırasında etkin olduğunu belirtti. Epic Games‘in algoritmayı tüm oyun modlarına geri döndürmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Yasaklamadan önce sadece 5 dakika oyun oynanılmış olmasına rağmen sadece 1 hesap hile yazılımından kalıcı olarak banlandı. Denemeye merakı sayesinde şaşırtan oyuncunun tamamen çuvalladığını görebilirsiniz.

Son hilecimiz ise, başka bir oyuncuya puan vermemek için canlı maç sırasında 72 saat bağlantıyı koparan bir oyuncu.

”Bu şu anda kullanıcı raporlarına dayanarak elle yapılan bir işlem fakat bu denetleme işlemini gelecekte daha yaygın şekilde yapacağız.”

Elemelerde birkaç puan değişimi bile elenip, elenmeyeceğinizi değiştirebilir. Her puanın en ufak ayrıntısına kadar düzgünce hesaplandığından emin olmak için bunun sadece kullanıcı raporlarına dayandırılmaması gerekir.

Ortada 100 milyon dolarlık bir ödül havuzu olduğundan (her ne kadar bunun 3 milyon doları yeni bir Fortnite Yaratıcı Mod yarışmasına gidecek olsa da) Epic Games‘in bu problemlerden kaçmadığını duymak gayet güzel.

Dolandırıcıları yakalamak oyunu daha eğlenceli hale getirmeyecek veya rekabeti arttırmayacak olsa da, herkesin sinir bozucu bir noktada aynı şeyi düşünmesi ve savunması güven verici bir olay.