Berlin merkezli G2 Esports, League of Legends’a özel, finansal hizmetler şirketi Mastercard’la bir ortaklık kurduklarını açıkladı.

Ortaklık kapsamında tarafların sahne arkası içeriği ve taraftar odaklı etkinliklerde işbirliği yapması planlanıyor.

G2 Esports CEO’su Carlos “Ocelote” Rodriguez ortaklıkla ilgili bulunduğu açıklamalarda “League of Legends, G2’nin şampiyon olduğu kapalı sezon ortası turnuvalarında inanılmaz ve paha biçilemez anlar yaşattı. Takımımız İlkbahar ve Yaz LEC Şampiyonluğu unvanını kazandırdı. Şimdiyse bu iyiliğin karşılığını vermenin heyecanını yaşıyoruz. Mastercard ile olan yeni ortaklığımız sayesinde sadık destekçilerimiz #G2ARMY’e özel deneyimler ve sahne arkası içeriklerle unutulmaz anlar yaşatacağız.” dedi.

Mastercard Avrupa Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Jeanette Lindo da kurulan yeni ortaklıkla ilgili bazı açıklamalarda bulundu: “G2 büyük League of Legends Dünya Şampiyonasına hazırlanırken biz de League of Legends topluluğuna; fanları, sevdikleri oyuncuları ve takımları bir araya getirecek özel Mastercard deneyimleri sunacak olmaktan dolayı heyecanlıyız. G2 Esports ile girdiğimiz ortaklık, e-spora olan tutkumuzu derinleştirirken taraftarlara kaliteli içerik ve paha biçilmez deneyimler sunma vizyonumuzdan hiçbir şey kaybetmeden kendimizi geliştireceğiz.”

Mastercard’ın League of Legends ile olan bağlantıları göz önünde bulundurulduğunda G2 ile de bir ortaklık yoluna girmiş olması mantıklı görünüyor. Bildiğimiz üzere büyük şirketler büyüyen e-spor sektöründe bulunma ve isimlerinin geçmesi için sponsorluktan geri durmuyor. Biz de umuyoruz ki bu ortaklık takımın fanları için güzel dönüşler ve deneyimler sağlar.