ESL’in sunduğu, 400 bin dolar değerindeki StarCraft II turnuvası Intel Extreme Masters Katowice 2020’de gerçekleşecek. Blizzard’ın gerçek zamanlı oyunu için 10 yıllık bir sözleşmeye imza atıldı.

Turnuvanın ilk aşamaları Şubat sonlarına doğru başlayacak ve dört final oyuncusu 1 Mart tarihinde Spodek Arena’da kıyasıya mücadele edecek. Ketowice 2020, aynı zamanda ESL Pro Tour kapsamındaki 500 bin dolarlık Counter-Strike: Global Offensive turnuvasına da ev sahipliği yapacak.

ESL Başkan Yardımcısı Michal Blicharz, “Starcraft II, 10 yıllık süreçte sahnelerimizdeki en güzel anların oluşmasını sağladı. Blizzard manşetleri Intel Extreme Masters’ın bir parçası oldu ve bunu geliştirmek bizim için çok önemli.” yorumunda bulundu.

Blizzard, geçtiğimiz hafta sonu BlizzCon 2019’da 700 bin dolarlık ödül havuzuyla düzenlenen StarCraft II Dünya Şampiyonası Finalleri’ni düzenledi. Gözlerin üstünde olduğu etkinlik aynı zamanda Overwatch Dünya Kupası’na, Hearthstone Finalleri’ne ve World of Warcraft etkinliklerine ev sahipliği yaptı.